Un inspector şcolar depistat pozitiv cu COVID-19, prezent la întâlnirea cu Monica Anisie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, pentru B1.RO: „Conform definiției din metodologia DSP, ministrul Educației nu poate fi considerat contact”

Un inspector şcolar depistat pozitiv cu COVID-19, prezent la întâlnirea cu Monica Anisie. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, pentru B1.RO: Conform definiției din metodologia DSP, ministrul Educației nu poate fi considerat contact
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, ar fi intrat în contact direvt, luni, cu inspectorul școlar general adjunct din Iași, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Monica Anisie a avut o vizită de lucru la sediul Inspectoratul Școlar Județean Iași, unde a fost prezent și inspectorul general adjunct.

Contactat telefonic de B1.RO, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, a negat faptul că Monica Anisie a avut un contact direct cu inspectorul școlar depistat pozitiv cu noul coronavirus și că informația potrivit căreia ministrular fi discutat față în față cu acesta, așa cum scrieBZI.RO,este falsă.

„Conform definiției de contact din metodologia DSP, ministrul Educației nu poate fi considerat contact. Pe timpul desfășurării vizitei în județul Iași s-au respectat toate măsurile de siguranță impuse de protocoalele sanitare:purtatul măștii, dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanțării fizice”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Prezent la rândul său la întâlnire, ministrul Mediului, CostelAlexe, a negat la rândul său faptul că au fost contacți direcți ai inspectorului școlar.Acesta a precizat că atât el cât și ceilalți miniștri participă la multe evenimente publice, unde mpsurile de protecție sunt respectate, așa cum s-ar fi întâmplat și în timpul evenimentului de la Iași.

„Chiar glumeam la intrare când mi-au luat temperatura, 35.8. Cei de la ISJ au luat toate măsurile. Eram 16 persoane cu distanțare și am purtatmăști. Nici eu, nici ministrul Monica Anisie nu am avut contact fizic cu inspectorii școlari. Din discuțiile cu DSP,nici eu nici doamna ministru nu intrăm în anchetă epidemiologică”, a precizat ministrul Costel Alexe pentru Antena3.

Inspectorul școlar general adjunct din Iași aavut simptome de coronavirus marți şi, în urma testelor, a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

„În cursul serii trecute, un angajat din rândul personalului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a fost diagnosticat cu Covid 19. În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi ( n.r. miercuri ), toate spaţiile instituţiei vor fi supuse unui proces de igienizare, conform procedurilor specifice”, au anunţat reprezentanţii DSP Iaşi, printr-un comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`