Un incendiu violent a izbucnit în județul Mureș. Pompierii din mai multe județe au încercat să stingă flăcările extinse pe aproape 2000 de metri pătrați

Un incendiu violent a izbucnit în județul Mureș. Pompierii din mai multe județe au încercat să stingă flăcările extinse pe aproape 2000 de metri pătrați
Sursa foto: pixabay / ShepherdMedia

Un incendiu de proporții a izbuncit în Reghin luni noaptea. Flăcările au cuprins o hală în care se aflau mai multe ateliere și s-a extins pe aproape 2.000 de metri pătrați.

Pompierii din mai multe județe au ajutat la stingerea flăcărilor

Pompierii din Mureș au cerut ajutor din județele învecinate, deoarece flăcările acopereau din ce în ce mai mult spațiu și erau de nestăvilit. Cu ajutorul unei drone, autoritățile au putut să observe că focul a înghițit o hală, un atelier auto și o casă, potrivit Știrile ProTv. 

Bărbatul care a sunat la jandarmi povestește că la început flăcările abia se vedeau, însă acestea s-au extins cu o forță impresionantă. „Am văzut acolo în spate, ardea. Am sunat la pompieri, foarte puțin ardea, cam 10 mp, dar în cinci minute s-a extins. Flăcări mari”, a spus bărbatul care a sunat la autorități.

Ce se afla în hala distrusă de flăcări

În interiorul halei cuprinse de flăcări se aflau materiale inflamabile, conform oamenilor care locuiesc în zonă. „În spate era o vopsitorie. Aici a ars o secție de mecanică și aici mai este un depozit de haine sau nu știu ce. Sunt niște secții închiriate, ceva mobilă se face”, a transmis un localnic.

Pompieri din Mureș, dar și Harghita și Bistrița-Năsăud au împânzit zona cuprinsă de flăcări. „La fața locului au fost mobilizate 7 autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autocisterne, o autoscară mecanică de intervenție și salvare de la înălțimi, o autospecială de primă intervenție și comandă, 2 ambulanțe SMURD”, a spus Alexandra Călușer, purtător de cuvânt ISU Mureș.

După aproape două ore, autoritățile au reușit să stingă flăcările. Din fericire nu au fost victime, însă nu se știe care a fost cauza incendiului. Totuși, pagubele materiale produse de flăcări sunt însemnate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)