Un incendiu de vegetație a distrus două gospodării în Gorj. „Sunt 500 de capete de vie care ne-au ars”

Un incendiu de vegetație a distrus două gospodării în Gorj. „Sunt 500 de capete de vie care ne-au ars”
Foto simbol: Facebook

Un incendiu de vegetație a îngrozit locuitorii unui sat din Gorj, în localitatea Săcelu. Flăcările amenințau să se extindă rapid la mai multe case din zonă.

Două anexe gospodărești au fost distruse

În urma incendiului, două anexe gospodărești au fost distruse de flăcări, iar pompierii au intervenit rapid pentru a preveni un dezastru. Focul a izbucnit dimineața, însă localnicii au încercat să îl stingă inițial. Totuși, aproape de prânz, câteva scântei au reaprins vegetația uscată, potrivit Știrile ProTv.

„Aia arsă de dimineață, reușiră să o stingă, fratele meu și un vecin, iar acum arde aici”, a spus o localnică. Flăcările s-au extins rapid, fiind riscul de a ajunge la gospodăriile oamenilor. „Arsă până lângă casa omului, nu avură apă, nu avem aici deocamdată, dar râul e sec, e și căldura”, a explicat un alt localnic.

Incendiul a ars o suprafață de 10 hectare

Pompierii au intervenit rapid în stingerea incendiului, fiind ajutați de săteni cu găleți de apă și lopeți. Totuși, flăcările au făcut ravagii pe o suprafață de 10 hectare de vegetație uscată și a distrus două anexe gospodărești.

„Cu gălețile de apă, apoi cu lopețile ca să stingem. Sunt 500 de capete de vie care ne-au ars”, a spus o localnică. „Am reușit să localizăm și limităm incendiul, acesta nu s-a extins la gospodăriile ce se aflau în spatele focului. Am avut 3 autospeciale, una de capacitate mare și am făcut față”, a declarat Silviu Ungureanu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`