Un incendiu a izbucnit în parcul IOR din Capitală. 10.000 de metri pătrați de vegetație uscată au luat foc

Un incendiu a izbucnit în parcul IOR din Capitală. 10.000 de metri pătrați de vegetație uscată au luat foc
Sursa foto: unsplash

Un incendiu de proporții a izbuncit în parcul IOR din București. 10.000 de metri pătrați de vegetație uscată au fost afectați.

Incendiul a izbucnit luni

Confrom reprezentanților ISU București-Ilfov, incendiul care a izbucnit luni a afectat o suprafață de 10.000 mp. „Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din parcul IOR”, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov, conform observatornews.ro.

Cinci autospeciale de stingere au fost alertate pentru a stinge focul. „Nu sunt victime”, mai precizează reprezentanţii ISU.

9.000 de metri pătrați au dispărut complet

În 2005, parcul IOR a pierdut aproximativ 12 hectare printr-o retrocedare a Primăriei Capitalei, pe vremea lui Adriean Videanu. Această retrocedare a fost contestată în instanță, iar în 2022, după 10 ani de procese, Primăria Sectorului 3 a pierdut definitiv.

9.000 de metri pătrați au dispărut complet, iar locuitorii din Titan și asociaţiile de mediu acuză că arborii au fost găuriți intenționat sau smulşi din rădăcină iar vegetaţia incendiată de mai multe ori. Nicușor Dan a anunțat în 2023 că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.

Proprietarul în acte este o femeie de 88 de ani, care este reprezentată de o casă de avocatură. Primăria Capitalei mai are o variantă, de a cere proprietarei cele 12 hectare retrocedate în 2005 în schimbul unei sume de bani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`