Un ieșean care a spus că nu și-a bătut soția, ci i-a dat doar câțiva pumni în față, tratat cu indulgență de instanță

Un ieșean care a spus că nu și-a bătut soția, ci i-a dat doar câțiva pumni în față, tratat cu indulgență de instanță
Foto simbol: Pixabay

Într-un caz judecat cu extrem de multă blândețe de instanță, un ieșean care și-a bătut soția, facând-o să plece de acasă chiar în noaptea de Revelion, a fost pedepsit doar cu o simplă amendă, după ce a declarat în fața magistratului că nu a bătut-o pe femeie, ci doar i-a dat câțiva pumni în față.

A fost nevoie de apelul procurorilor ca agresorul să primească o pedeapsă cu închisoarea, dar și aceasta cu suspendare, scrie Ziarul de Iași.

Femeia bătută a părăsit locuința și a făcut plângere penală

Incidentul s-a produs în urmă cu cinci ani, pe 31 decembrie 2018, atunci când bărbatul, bine băut, și-a agresat soția fără să țină cont de prezența fiicei lor în vârstă de doi ani, lovind-o de mai multe ori cu pumnul în față.

Obosit de alcool, după bătaia aplicată femeii, bărbatul s-a culcat, iar când s-a trezit, undeva în jurul orei 3 dimineața, a sesizat că este singur în casă, dar și nu s-a impacientat foarte mult și nici n-a catadicsit să-și caute soția și fata.

Biata femeie se refugiase cu tot cu fetiță la o prietenă și, ulterior a depus apoi plângere la Poliție.

Instanța l-a condamnat doar la plata unei amenzi, Curtea de Apel, la închisoare, dar cu suspendare

Cazul a ajuns în instanță, unde soțul și-a recunoscut fapta și a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei, a cărei valoare se reducea la jumătate dacă era plătită în 24 de ore.

El a mai declarat că nu mai consideră că sunt o familie, întrucât, după acel incident, soția a rupt orice legătură cu el și nu i-a mai trimis nici măcar o fotografie cu fiica lor.

De asemenea, cu destulă combativitate și în fața judecătorului, el a contestat concluziile certificatului eliberat de medicii legiști, în care se menţiona că soția lui a avut nevoie de 4-5 zile de îngrijiri medicale, afirmând că el nu a bătut-o pe femeie, ci ”doar” o prinsese cu mâinile de ceafă şi i-a dat vreo trei sau patru pumni în față.

Procurorii ieșeni au cerut o pedeapsă cu închisoarea pentru agresor, dar prin sentința sa Judecătoria Iași a manifestat indulgență, aplicând soțului doar o amendă penală de 3.000 de lei, chiar dacă bărbatul a declarat ostentativ că oricum nu o va plăti.

Parchetul a făcut recurs, iar Curtea de Apel Iași l-a condamnat pe bărbat la 6 luni de închisoare, dar cu suspendare. Decizia nu este definitivă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`