Un hotel din Eforie Nord a fost închis. Ce a pățit un turist cazat acolo. Inspectorii ANPC au descoperit nereguli foarte grave în urma unui control

Un hotel din Eforie Nord a fost închis. Ce a pățit un turist cazat acolo. Inspectorii ANPC au descoperit nereguli foarte grave în urma unui control
Plaja din Eforie Nord / Foto: Facevook / Andreaaurelia Soare

Un hotel din Eforie Nord a fost închis temporar, după ce comisarii ANPC au descoperit mai multe nereguli, printre care, produse alimentare expirate, depozitate la temperaturi necorespunzătoare, frigidere neigienizate, dar și probeleme în camerele unde erau cazați turiști veniți pe litoral.

Ce nereguli s-au descoperit

„În urma unei sesizări primite de la un consumator, în care acesta reclama faptul că s-a intoxicat de la mâncarea primită la Hotelul Amalia din Eforie Nord, unde era cazat pentru tratament, Comandamentul Litoral 2024 – structură a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), special creată pentru a supraveghea piața în zona litoralului Mării Negre, în sezonul de vacanță – a desfășurat o acțiune de control la unitatea respectivă. Precizăm că afecțiunea acuzată de consumator a fost menționată și pe biletul de ieșire din spital, pus la dispoziție în urma investigațiilor medicale realizate din această cauză. După verificările derulate, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri de la legislația în vigoare”, a precizat, marți, ANPC, conform Știripesurse.

În urma acestor nereguli găsite, comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și au oprit temporar prestarea serviciilor, până la remedierea deficiențelor, și relocarea persoanelor cazate, pe cheltuiala operatorului economic.

S-a descoperit că în blocul alimentar se foloseau produse alimentare cu data limită de consum depășită, agregate frigorifice neigienizate, iar alimentele finite erau depozitate la temperaturi necorespunzătoare. De asemenea, s-a constatat că se foloseau ustensile de bucătărie neprofesionale și coșuri fără capac cu acționare la pedală.

Ce s-a constatat în spațiile de cazare

În ceea ce privește spațiile de cazare, dușurile aveau baterii exfoliate, oxidate, cu garnituri ale căzilor de duș mucegăite. Saltelele de protecție sau protecțiile pentru perne lipseau, iar la parterul clădirii, în lipsa balconului, erau depozitate diverse materiale. De asemenea, lipseau mapele de informare ale turiștilor din cameră.

„Menționăm că unitatea, clasificată 3 și 4 stele, funcționează cu circuit închis, meniul fiind prestabilit de Casa de Pensii. La momentul controlului se aflau cazate 100 de persoane pentru care Casa de Pensii a asigurat suma de 2.500 lei/persoană pentru 16 zile, incluzând cazare, masă și tratament, în funcție de pensia fiecărui consumator, aceștia acoperind diferența sejurului”, a mai transmis ANPC.

ANPC a mai adăugat că în urma acţiunii de control, vor trimite o informare către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului solicitând desclasificarea unităţii din Eforie Nord.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`