Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreți au sfidat legea de 1 mai și au încins grătarele în pădure: „La Saru suntem, trimiteţi Poliţia la Saru!“

Un grup de petrecăreţi inconștienți au sfidat forțele de ordine și reglementările impuse prin Ordonanțele militare și au ieșit la tradiționalul grătar de 1 mai în pădurea Saru, din vecinătatea localităţii Balş (județul Olt), deși România se află încă în plină pandemie de COVID-19.

Ignorând toate restricțiile, aceștia au încins grătarele și au organizat o petrecere cu muzica dată la maximum. Mai mult au ținut să filmeze toată scena și să o transmită live pe Facebook.

Imaginile cu aceștia au fost transmise dintr-o pădurice şi erau urmărite pe profilul unuia dintre participanţi de mii de prieteni. Într-un mesaj transmis acestora petrecăreții au sfidat chiar și pe oamenii legii: „Să vină poliţia! Trimiteţi poliţia! Alo, 112!“, au strigat petrecăreții pe Facebook.

În acest caz, poliţiştii s-au autosesizat și au pornit pe urmele tinerilor: „În urma imaginilor apărute pe o reţea de socializare, în care apar mai multe persoane care petrec ziua de 1 Mai în aer liber, nerespectand ordonanţele militare, poliţiştii din cadrul Sectiei de Poliţie Rurală Osica s-au autosesizat şi efectuează verificări pentru a le identifica şi pentru a stabili situaţia de fapt, urmând a fi luate măsuri legale“, a transmis IPJ Olt.

Polițiștii olteni au reușit să-i identifice pe cei nouă din Osica de Sus, care au încins o petrecere de pomină pe 1 Mai. Doi dintre petrecăreți sunt minori, au 15 și 17 ani.

Petrecerea de pomină, ce a fost transmisă și pe rețeaua de socializare, îi costă 80.000 de lei. Nu au scăpat de amenzi nici minorii.

Mesajul Poliției Române pentru minivacanța de 1 mai

Poliția Română a transmis un mesaj celor care se gândesc la relaxarea restricțiilor cu ocazia zilei de 1 mai pe care românii obișnuiau să o petreacă la mare sau la munte. Oamenii legii au atras atenția restricțiile impuse prin intermediul Ordonanțelor militare rămân în vigoare, cel puțin până a data de 15 mai și că acestea nu permit deplasarea pentru “tradi’ionalul sejur de 1 mai”

Cei care nu vor respecta măsurile de distanțare socială impuse prin Ordonanțele militare riscă amenzi usturrătoare. Sancțiunile sunt de la 2.000 la 20.000 de lei.

Nu doar deplasarea la munte sau la mare este interzisă pe data de 1 mai, ci inclusiv relaxarea la iarbă verde sau în alte zone de agrement. Poliția Capitalei a transmis miercuri românilor că nu trebuie să își facă planuri privind grătarul și ieșirile la iarbă verde, pentru că restricțiile vor rămâne în vigoare iar oamenii legii nu vor ierta nicio abatere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)