Un fost primar din Olt acuzat de corupție a fost eliberat pentru o cauțiune uriașă

Publicat: 07 06. 2022, 14:02
Actualizat: 07 06. 2022, 14:07
Sursa Foto: Hepta.ro

Robert Rotea, fostul primar al localităţii Vitomireşti din judeţul Olt, acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie şi plasat în arest preventiv, a fost pus în liberate de magistraţii Curţii de Apel Craiova după ce a plătit o cauţiune în valoare de 100.000 euro.

Aceeaşi cauţiune a fost stabilită şi pentru ceilaţi doi inculpaţi din același dosar, Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, administratori ai unor societăţi comerciale. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Printre infracţiunile din acest dosar de corupţie se numără abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită sau spălarea banilor.

Cauțiunea uriașă achitată de un fost primar din Olt

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, a fost înlocuită măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, iar cei trei nu au voie să depăşească limita teritorială a judeţelor în care au domiciliu.

De asemenea, Robert Rotea are interdicţie pentru desfăşurarea activității în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale, iar inculpaţii Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci nu mai pot desfăşura activitate în calitate de administratori de societate comercială, potrivit reporter24.info.

La data de 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect „Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt”. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

„În perioada 2019-2021, inculpatul Rotea Ion Robert, în calitate de primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate”, au explicat anchetatorii.

Totodată, procurorii DNA mai susțin că prejudiciul adus comunei Vitomirești este de 19.073.538 lei.