Un fost primar din Olt acuzat de corupție a fost eliberat pentru o cauțiune uriașă

Un fost primar din Olt acuzat de corupție a fost eliberat pentru o cauțiune uriașă
Sursa Foto: Hepta.ro

Robert Rotea, fostul primar al localităţii Vitomireşti din judeţul Olt, acuzat de DNA de mai multe fapte de corupţie şi plasat în arest preventiv, a fost pus în liberate de magistraţii Curţii de Apel Craiova după ce a plătit o cauţiune în valoare de 100.000 euro.

Aceeaşi cauţiune a fost stabilită şi pentru ceilaţi doi inculpaţi din același dosar, Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci, administratori ai unor societăţi comerciale. Cei trei au fost arestaţi preventiv pe 26 mai, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Printre infracţiunile din acest dosar de corupţie se numără abuzul în serviciu, falsul, luarea de mită sau spălarea banilor.

Cauțiunea uriașă achitată de un fost primar din Olt

Potrivit deciziei Curţii de Apel Craiova, a fost înlocuită măsura arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, iar cei trei nu au voie să depăşească limita teritorială a judeţelor în care au domiciliu.

De asemenea, Robert Rotea are interdicţie pentru desfăşurarea activității în calitate de primar sau consilier al primarului vreunei unităţi administrativ teritoriale, iar inculpaţii Mircea Ungureanu şi Gheorghe Trăneci nu mai pot desfăşura activitate în calitate de administratori de societate comercială, potrivit reporter24.info.

La data de 9 octombrie 2019, între primăria comunei Vitomirești, reprezentată de primarul Rotea Ion Robert și o asociere de firme, reprezentată de unul dintre oamenii de afaceri, inculpat în prezenta cauză, s-a încheiat un contract de execuție lucrări ce avea ca obiect „Modernizare infrastructură rutieră locală în comuna Vitomirești, județul Olt”. A doua zi, fără știrea beneficiarului lucrărilor, liderul asocierii a subcontractat celuilalt om de afaceri execuția parțială a lucrărilor.

„În perioada 2019-2021, inculpatul Rotea Ion Robert, în calitate de primar, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi acceptat la plată mai multe facturi emise de asocierea reprezentată de coinculpat, în condițiile în care lucrările erau neconforme sau neexecutate”, au explicat anchetatorii.

Totodată, procurorii DNA mai susțin că prejudiciul adus comunei Vitomirești este de 19.073.538 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
15:05 - Aglomerație la secțiile de vot din București. Oamenii așteaptă zeci de minute, la coadă, pentru a-și exercita votul (VIDEO)
14:47 - Cea mai înaltă femeie din lume și cea mai scundă au stat față în față: „Avem lucruri în comun” (VIDEO)
14:44 - MAI a oferit ultimele detalii cu privire la ce incidente au avut loc în ziua alegerilor prezidențiale, până în ora 14: „Au fost sesizate 80 de posibile incidente, dintre care 43 sunt confirmate”
14:34 - Mesajul unui veteran de război, în vârstă de 100 ani, după ce a votat: “Acum există posibilitatea de a vota ceea ce dorești tu, fără niciun risc”
14:02 - David Popovici, mesaj pentru români după ce a votat la alegerile prezidențiale: „Implicați-vă!”
13:58 - Primarul Sectorul 4, Daniel Băluţă, a votat: „Trebuie să îl alegem pe cel care face parte din această echipă, cel care a luptat alături de noi în ultimii ani, ca viaţa noastră să fie mai bună” (VIDEO)
13:48 - Protestatarul Marian Ceaușescu, dus la secția de Poliție după ce i-a strigat președintelui Iohannis ”borfaşule”. El acuză că a fost bătut de jandarmi. Ce amendă a primit (VIDEO)
13:35 - Incident electoral în Cluj-Napoca! Urnă mobilă trimisă fără poliție la un alegător
13:08 - Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet din București, pentru prezidențiale și pentru referendum. Președintele nu a făcut, însă, declarații la secția de votare (VIDEO)
13:06 - Tentativă de fraudă în Ploiești: Bărbat prins încercând să voteze la două secții diferite