Un fost gardian la Penitenciarul Botoșani este în comă după ce a fost bătut cu bestialitate de către un vecin. Ce riscă agresorul

Un fost gardian la Penitenciarul Botoșani este în comă după ce a fost bătut cu bestialitate de către un vecin. Ce riscă agresorul
Sursa foto: Shutterstock

Un bărbat din județul Botoșani a bătut cu bestialitate un vecin, fost gadian la Penitenciarul Botoșani, care zace în comă profundă. Agresorul a fost reținut de polițiști în noaptea de miercuri spre joi.

Care a fost motivul agresiunii

Conflictul ar fi pornit în urma unor tensiuni vechi legate de faptul că victima lucrase ca polițist în Penitenciarul Botoșani, unde agresorul ar fi avut câțiva prieteni încarcerați, potrivit Știrile ProTv. 

Cei doi sunt vecini în Botoșani, la câteva blocuri distanță. Conflictul s-ar fi petrecut zilele trecute, când victima în vârstă de 48 de ani și agresorul în vârstă de 45 de ani ar fi fost văzuți împreună la un bar. La puțin timp după, un vecin al celor doi a sunat la numărul de urgențe, după ce l-a găsit pe fostul polițist prăbușit într-o baltă de sânge.

„Era pe bancă, a fost urmărit în fața scării, a fost lovit cu piciorul în zona capului, a căzut cu partea din spate pe un colț al bordurii, practic acea lovitură i-a fost fatală și din acel moment a intrat în comă și după, a primit mai multe lovituri în zona capului. S-a dorit să fie omorât, este vorba de invidie datorită serviciului pe care l-a avut”, a afirmat sora victimei.

Bărbatul se află în comă profundă

Câțiva apropiați ai victimei susțin că bărbatul ar fi fost bătut pentru că a lucrat în Penitenciarul din Botoșani, acolo unde agresorul ar fi avut câțiva prieteni care erau încarcerați. Victima se află în prezent la Spitalul Județean din Suceava, fiind în comă profundă și cu șanse mici de supraviețuire, conform medicilor.

„Pacientul a ajuns în stare gravă, comă gradul 3, intubat ventilat mecanic, politraumatizat prin agresiune, multiple fracturi, prognosticul rezervat”, a afirmat Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

„În urma probatorului administrat de politiști, a fost schimbată încadrarea de polițiști, din fapta de lovire sau alte violențe, în tentativă de omor”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Agresorul a fost reținut aseară și va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`