Un focar cu coronavirus a izbucnit la Spitalul CFR din Timișoara. De vină ar fi o asistentă care nu a respectat regulile sanitare

Publicat: 08 07. 2020, 15:20

Un focar cu coronavirus a izbucnit la Spitalul CFR din Timișoara, unde patru pacienți și două asistente au fost infectate.

De vină ar fi chiar o asistentă care nu a crezut în existența noului coronavirus, potrivit medicului Virgil Musta.

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, a declarat medicul Virgil Musta pentru Digi 24.

În acest caz DSP a inițiat ancheta epidemiologică, existând riscul ca numărul cazurilor de COVID-19 depistat în rândul cadrelor medicale de la spitalul CFR din Timișoara să crească.

Bilanțul Pandemiei de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că 30.175 de persoane au fost diagnosticate cuCOVID-19la nivel național, dintre care 555 reprezintă cazuri noi de îmbolnăvire, la un număr total de796.484 de teste pentru SARS-CoV-2 prelucrate.

Potrivit celui mai recent bilnț prezentat de autorități, din numărul total de pacienți confirmați cu infecție cucoronavirus,22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de vindecați și 1.485 de asimptomatici, 1.817 au murit, iar alți 237 sunt internați în secțiile de terapie intensivă din țară.

Specialiștii trag semnalul de alarmă pe fondul creșterii bilanțului pandemiei de COVID-19

În contextul în care pandemia de COVID-19 a atins un nou record al numărului de cazuri de coronavirus, specialiștii avertizează că situația poate fi și mai gravă dacă românii nu respectă normele de siguranță sanitară.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentantul țării în Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că vârful pandemiei de coronavirus în România va fi îndepărtat și foarte înalt dacă populația o să continue cu „comportamentul «relaxat», fără să respectăm măsurile de protecție.

Subiectul a fost comentat și de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

„Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economic a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios”, a declarat Raed Arafat.