Un fermier din Satu Mare ar fi trecut cu tractorul peste turma de oi care păștea pe terenul său cultivat cu grâu

Un fermier din Satu Mare ar fi trecut cu tractorul peste turma de oi care păștea pe terenul său cultivat cu grâu
Sursa: Pixabay

Un crescător de oi și-a văzut turma turma decimată, după ce un fermier ar fi trecut cu tractorul peste animale, pe motiv că acestea se aflau pe terenul său cultivat cu grâu.

Paguba provocată este estimată la aproximativ 12.000 de lei, relatează agrointel.ro.

Oile ar fi fost călcate cu un tractor de către un fermier furios din Satu Mare după ce a prins animalele pe terenul său agricol.

Fermierul ar fi trecut de trei ori cu tractorul peste turmă de oi, dar cu toate acestea, bărbatul nu a fost sancționat în niciun fel.

În urma incidentului, au murit 24 de ori adulte, 20 de miei și 6 capre. Agrointel relatează că fermierul a urcate efectiv cu tractorul peste oi, făcând viraj spre stânga pe terenul lui, după care a dat două ture prin partea dreaptă, printre oile care se aflau pe terenul său, respectiv pe drum, iar apoi a plecat de la fața locului, trecând peste terenul său cultivat cu grâu, îndreptându-se spre tabăra de vară a oilor.

În ziua următoare, medicul veterinar a constatat faptul că mai multe oi și miei au suferit diferite leziuni traumatice în urma cărora au mai pierit și alte animale, cauzându-i proprietarului un prejudiciu de aproximativ 12.000 de lei.

Conflictul dintre fermier și cioban este unul mai vechi, fiica proprietarului de ovine relatând că agricultorul a mai amenințat-o în trecut cu moartea şi a agresat-o fizic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`