Un expert militar explică de ce a suplimentat România numărul avioanelor de luptă după posibila intrare a unei drone în spațiul nostru aerian. Aurel Cazacu: Unele drone sunt mai „inteligente” (VIDEO)

Un expert militar explică de ce a suplimentat România numărul avioanelor de luptă după posibila intrare a unei drone în spațiul nostru aerian. Aurel Cazacu: Unele drone sunt mai „inteligente” (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / SalamPix/ABACA

Aurel Cazacu, expert militar, a vorbit despre evenimentul din zona graniței cu Ucraina, vineri, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și a explicat de ce a suplimentat România numărul avioanelor de luptă ridicate de la sol după posibila intrare a unei drone în spațiul nostru aerian.

Aurel Cazacu, pe B1 TV, despre noul incident cu dronă

Întrebat de ce a suplimentat armata numărul avioanelor de luptă ridicate de la sol, Aurel Cazacu a explicat: „Aici este o problemă care ține de specializarea celor care au sarcina de protecție a frontierei și de protecție a României, deci este o decizie care se hotărăște de către militari, în concordanță cu cei care asigură protecția frontierei, deci nu putem spune de ce, ci este bine să se ridice pentru a proteja”.

„Unele drone sunt mai «inteligente», care pot să păcălească. Sunt două categorii de aparate de zbor total diferite – dronele sunt mai mici, avioanele sunt mai mari, au o viteză limită mare, dronele zboară și mai încet, și atunci trebuie să protejeze pentru că nu știm cum apar aceste drone, care zboară la înălțimi foarte mici, trebuie distruse. De asemenea, aceste Forțe Aeriene ale României trebuie să aibă grijă ca atunci când distrug astfel de drone inamice unde cad”, a adăugat Aurel Cazacu.

Aurel Cazacu: Dronele nu sunt ușor de identificat

Întrebat cum ne putem apăra, având în vedere limitele legislative, Aurel Cazacu a spus: „Opinia mea este că cei care au această responsabilitate nu sunt naivi și nu sunt nici lași. Ei știu ce trebuie să facă, dar mi-aș dori tare mult ca în urma acestor acțiuni să nu se întâmple să avem pierderi de vieți omenești, chiar pierderi materiale. Este bine ca cei care conduc această țară și care au responsabilitatea protecției, a identificării și distrugerii acestor drone inamice să ia acele măsuri și să explice, pentru că noi facem parte și din sistemele NATO (…). Dronele nu sunt ușor de identificat, pentru că zboară la înălțimi foarte mici”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`