Un elev din Buzău a fost dat dispărut de părinţi după orele de curs. Copilul a fost găsit de poliţişti

Un elev din Buzău a fost dat dispărut de părinţi după orele de curs. Copilul a fost găsit de poliţişti
Sursa Foto: Facebook / Poliția Capitalei

Părinţii unui copil în vârstă de 11 ani din Buzău au sesizat autoritățile că, la scurt timp după ce elevul a terminat orele de curs, acesta nu a ajuns într-un loc stabilit anterior, în care ar fi trebuit să se întâlnească cu bunica sa.

Copilul a fost găsit de poliţişti

Potrivit Inspectoratulului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, au fost mobilizaţi poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale, jandarmi şi poliţişti locali, datele şi semnalmentele minorului fiind prelucrate către întreg dispozitivul de ordine publică aflat în serviciu, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

„În mai puţin de o oră, poliţiştii l-au depistat într-o localitate de lângă municipiul Buzău. În urma discuţiilor purtate a reieşit că, dintr-o eroare cu privire la stabilirea şi comunicarea punctului de întâlnire pentru a merge împreună pe drumul spre casă, copilul şi bunica, persoana care trebuia să-l preia, nu s-au reperat. Minorul ar fi plecat împreună cu o colegă, cu intenţia de a se deplasa către domiciliu. Au fost informaţi părinţii, iar copilul le-a fost încredinţat, în condiţii de siguranţă”, informează IPJ, citează Agerpres.

Recomandările autorităților

În acest context, autorităţile atenţionează părinţii şi aparţinătorii cu privire la posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii.

„Este bine ca părinţii să poarte discuţii preventiv-educative cu cei mici, pentru a preîntâmpina astfel de cazuri, care pot duce la conjuncturi nefericite pentru copii, mai ales dacă aceştia au vârste fragede. De asemenea, este recomandat să stabilească un set de reguli, valabile pentru diferite scenarii, astfel încât minorul să ştie cum să rămână în zona de siguranţă până la reîntâlnirea cu părintele. Totodată, pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii, foarte importantă este şi legătura permanentă între cadrul didactic şi părinte/aparţinător”, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)