Cutremur de magnitudine 5,7 în Grecia. S-a resimțit puternic și în Italia (FOTO)

Un cutremur de 5,7 magnitudine s-a produs vineri aseară în nord-vestul Greciei și s-a resimțit și în Italia, potrivvit publicației La Stampa.

Seismul a avut loc lângă Paramythia, în apropiere de Parga, în Epirus și s-a produs pe 21 martie, la ora 02:49 AM.

Cutremurul puternic de magnitudine 5,7 a lovit nordul și vestul Greciei în această noapte și s-a simțit și în Italia, în unele zone din Puglia și Calabria.Acest lucru a fost confirmat de Autoritatea națională greacă pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență, după ce șocul a fost detectat de serviciile seismologice americane și de Institutul național italian de Geofizică și Volcanologie (ingv).

Epicentrul a fost descoperit în apropiere de Paramytia, în Epirus.Potrivit presei locale, șocul a fost puternic resimțit de populația din Tesprozia și Prevesa, dar și în Corfu și a cauzat „daune grave” în Kanallaki, unde unele case vechi s-au prăbușit, iar pe drum au apărut alunecări de teren și alunecări de piatră.

Înainte de acest seism, cu aproximativ 3 ore, a mai fost un seism de 4,2 magnitudine, iar după ce s-a produs cutremurul de 5, 7 magnitudine, au mai urmat încă două replici de 3 magnitudine.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`