Un cuplu de români a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de Revelion în Asia: „Călătoriile au un efect terapeutic”

Un cuplu de români a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de Revelion în Asia: „Călătoriile au un efect terapeutic”
Sursa Foto: Flickr.com

Cei mai mulți dintre români vor petrece sărbătorile în stațiunile turistice din țară, peste 60% dintre ei preferând destinații precum Poiana Brașov sau Predeal, Maramureș, ori stațiuni din Moldova.

Cei care au preferat destinații din străinătate, au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în orașe din Spania, Portugalia ori Franța), respectiv în Turcia sau Egipt, notează antena3.ro.

Cea mai scumpă vacanță în România

Potrivit unei analize Nordis Travel, în ceea ce privește vacanțele pentru Crăciun și Revelion, turiștii români preferă rezervările last-minute și vacanțe mai scurte, pentru a se încadra în buget.

Costurile pentru o vacanță în România pornesc de la 500 de euro și pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopți. Cel mai mult s-a plătit pentru o vacanță la un conac din Transilvania, mai exact 55.000 de euro pentru patru nopți (20 de persoane)

În schimb, pentru destinații precum Dubai sau Maldive, Revelionul pornește de la 2.000 de euro și poate ajunge chiar și la 10.000 de euro de persoană.

Se pare că sunt căutate și destinații exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica. În topul preferințelor pentru românii care își doresc să schieze rămâne Elveția, Italia, Franța și Austria.

„Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc și găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie și de prieteni de Crăciun și Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranță că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a declarat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Cel mai scump Revelion plătit de un cuplu de români

În ceea ce privește Revelionul, doar 35%% dintre turiștii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în țară.

Recordul sezonului îl deține în acest an un cuplu de români care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanță de 10 zile în Asia. Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore, Malaysia și Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, și zbor la bussines class.

„Se manifestă de asemenea tendința de a alege Africa, o destinație încă foarte puțin cunoscută la noi, cu țări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe același fus orar cu România și tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, a mai spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`