Un cuplu acuzat că a ucis o adolescentă pentru a-i fura copilul a fost achitat

Un cuplu acuzat că a ucis o adolescentă pentru a-i fura copilul a fost achitat
Foto: Pixabay

Într-o zi rece de iarnă din iunie 2002, o adolescentă cu dizabilități intelectuale a dispărut fără urmă din New South Wales Riverina. De atunci, misterul a ceea ce s-a întâmplat cu Amber Haigh a captivat vasta regiune agricolă din Australia, datorită unei acuzații uluitoare: că tânăra de 19 ani a fost ucis de tatăl bebelușului ei de cinci luni și de soția acestuia, pentru ca aceștia să-i poată lua copilul.

Procurorii n-au reușit să le dovedească vinovăția

Două decenii mai târziu, Robert și Anne Geeves – ambii în vârstă de 64 de ani – au fost acuzați de uciderea ei, dar luni au fost achitați după un proces important.

Judecătoarea Julia Lonergan a constatat că procurorii nu au reușit să demonstreze presupusul lor motiv, spunând: „Cazurile nu sunt soluționate pe baza zvonurilor, speculațiilor sau suspiciunii”.

Cei doi din familia Geeves sunt ultimii oameni care au văzut-o pe Amber în viață. Ei au spus de mult că au lăsat-o într-o gară la 300 km de casa lor din Kingsvale – unde locuiau cei trei la acea vreme – pentru ca ea să-și poată vizita tatăl pe moarte pe 5 iunie, potrivit BBC.

În ciuda investigațiilor ample ale poliției, a unei anchete și a unei recompense de un milion de dolari pentru informații, trupul ei nu a fost niciodată găsit.

Amber a fost abuzată de cei doi

Procurorii s-au bazat pe mărturia martorilor și pe sute de documente pentru a susține teoria conform căreia familia Geevese ar fi „manipulat-o” pe Amber pentru a rămâne însărcinată cu copilul lui Robert, apoi au „înlăturat-o” „din ecuație” când ea nu a renunțat la custodie.

Cu toate acestea, apărarea a spus că acuzația că au ucis-o pe Amber pentru a-i fura copilul este nefondată și că ancheta asupra perechii – care a petrecut doi ani în închisoare în așteptarea procesului – a fost viciată de la început.

Pe parcursul a nouă săptămâni, zeci de martori au depus mărturie despre ultimele luni ale vieții adolescentei – descriind o tânără „cu inimă bună”, dar „vulnerabilă”, care s-a străduit să discearnă între „dragoste și exploatare”.

Doi și-au amintit cum Amber le-a împărtășit povești de abuz – inclusiv cazuri în care Robert Geeves ar fi forțat-o să bea alcool, a legat-o și a făcut sex cu ea.

Iar fiul cuplului, Robbie, a spus instanței că mama sa s-a referit la fosta lui iubită drept un „surogat” și că ambii părinți s-au prezentat la el acasă în toiul nopții, cerându-i să-l accepte pe copilul lui Amber drept „fratele său mai mic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)