Un condiment aparent banal pe care îl aveți prin bucătărie poate să vă fie un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus

Un condiment aparent banal pe care îl aveți prin bucătărie poate să vă fie un aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus
Image by h kama from Pixabay

Atunci câdn vorbim de peirderea în greutate, fiecare produs pe care îl consumăm poate contribui sau nu la acest proces. Conform unor cercetări, un condiment foarte cunoscut și folosit în bucătărie poate contribui la eforturile de pierdere în greutate.

Ardeiul cayene ajuntă la metabolism

Acest condiment ajută la pierderea în greutate, deoarece îmbunătățește metabolismul. Este vorba despre ardeiul cayene, care are un compus activ, numit capsaicină, care a fost studiat pentru legătura sa cu pierderea în greutate și metabolismul, conform click.ro. 

„Unele cercetări relevă o legătură între capsaicina din ardeiul cayenne și creșterea producției de căldură a organismului (denumită și termogeneză), care poate crește ușor metabolismul pentru o perioadă scurtă și poate contribui la susținerea pierderii în greutate”, susține Toby Amidor, M.S., RD, CDN, un expert în nutriție premiat și autorul bestsellerului Wall Street Journal Health Shots.

„În plus, ardeiul cayenne, proaspăt, uscat sau măcinat folosit în mâncare poate ajuta la reducerea apetitului și a poftelor, ceea ce poate promova un deficit caloric pentru o potențială pierdere în greutate”, spune dieteticianul Erin Palinski-Wade, din New Jersey, autor al mai multor cărți.

Ardeiul reduce greutatea corporală

Conform unor studii, compusul activ din acest condiment ajută la reduceri semnificative ale indicelui de masă corporală (IMC), ale greutății corporale și ale circumferinței taliei.

„Dacă intenționați să includeți ardei cayene ca supliment, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. Pentru unele persoane, suplimentele cu ardei cayene pot cauza probleme digestive sau pot interacționa cu unele medicamente”, spune Palinski-Wade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`