Un ciclon din Marea Mediterană ajunge în România / Urmează zile cu ploi și temperaturi scăzute

Un ciclon din Marea Mediterană ajunge în România / Urmează zile cu ploi și temperaturi scăzute
Se întoarce vremea rea. Sursa: Pexels

După mai multe zile însorite cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, urmează ploi și temperaturi scăzute în România.

Vremea se schimbă radical

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, un ciclon din Marea Mediterană pătrunde pe teritoriul României:

„Vom avea o schimbare semnificativă în ceea ce privește evoluția condițiilor meteorologice”, a anunțat Elena Mateescu, într-o intervenție la Antena 3.

De luni, temperaturile vor mai scădea. În jumătatea nordică a țării, maximele nu vor mai depăși 7 – 8 grade Celsius, în timp ce în sud este posibil să mai avem 16 – 17 grade Celsius.

Ploile vor acoperi mare parte din țară. Vom avea averse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, dar și Maramureș, Moldova și Dobrogea. La peste 1700 de metri, precipitațiile vor fi mixte.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, în jur de 15 – 20 litri pe metrul pătrat. De asemenea, va bate vântul, cu 50 – 60 km/h.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, potrivit prognozei speciale emisă de ANM, temperaturile vor ajunge duminică până la 21 de grade Celsius, în timp ce luni, temperaturile vor rămâne ridicate pentru această perioadă, dar nu va mai depăși 16 grade Celsius.

De asemenea, până luni dimineața, cerul va fi temporar noros, vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 20-21 de grade, iar cea minimă de 9-11 grade.

Iar luni, de la 8:00 la 18:00, deși temperaturile vor fi ușor mai scăzute față de intervalul precedent, vremea se va menține semnificativ mai caldă decât normal în această perioadă din an.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`