Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni

Un cetățean bulgar a sunat la 112 și a reclamat furtul a peste 20 de tone de cafea în Caraș-Severin. Ce s-a întâmplat după patru luni
Foto simbol: Pixabay

Un cetățean bulgar, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut de polițiștii din județul Caraș-Severin. Acesta este acuzat de reclamarea falsă a unui furt de peste 20 tone de cafea.

Bărbatul a făcut o sesizare falsă

Bărbatul a sunat la numărul de urgență 112 pentru a spune că zeci de tone de cafea au fost furate. În realitate, bărbatul a vândut cafeaua pentru suma de peste 55.000 de euro, în contextul în care marfa era asigurată, conform substanțial.ro. 

„Ieri, 24 septembrie, poliţişti de la Poliţia Municipiului Caransebeş au reţinut pentru 24 de ore un cetăţean bulgar de 36 de ani, bănuit că în luna mai 2024, ar fi reclamat în mod fals furtul a peste 20 de tone de cafea, ambalată în 66 de paleţi, pe care i-ar fi transportat cu un ansamblu de vehicule, din Ungaria, cu destinaţia Bulgaria”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

Cetățeanul a sunat la 112 în luna mai

Sesizarea falsă a avut loc pe 2 mai 2024, atunci când bărbatul a apelat numărul de urgență pentru a raporta că în noaptea trecută, vehiculul care era încărcat cu cei 66 de paleți de cafea ar fi fost staționat într-o parcare din municipiul Caransebeș, unde dimineața ar fi constatat dispariția mărfii.

După primele cercetări, cazul a fost înregistrat ca infracțiune de furt calificat. Documentele care prezentau activitatea infracțională au demonstrat că, în realitate, cetățeanul bulgar ar fi vândut cafeaua la peste 55.300 de euro, unei alte persoane. Transportul ar fi fost efectuat de un alt ansamblu de vehicule, fără ca marfa să ajungă în județul Caraș-Severin.

Cetățeanul bulgar va fi prezentat procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, pentru dispunerea de măsuri legate adecvate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`