Un bucureștean, campion în topul sancțiunilor. A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării

Un bucureștean, campion în topul sancțiunilor. A strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării
Sursa foto: Pixabay

Bucureștenii preferă, de cele mai multe ori, să parcheze pe trotuar în defavoarea parcărilor cu plată, considerând taxa prea mare.

Peste 300.000 de amenzi

În acest context, autoritățile au dat deja peste 300.000 de amenzi și chiar au ridicat autoturismele lăsate în locuri nepermise. Doar un sfert dintre cei în culpă își plătesc datoriile.

Polițiștii au găsit doar într-o zonă din Capitală trei mașini parcate pe trotuar. Asta deși la câțiva metri se afla o parcare cu plată, cu locuri libere, scrie Știrileprotv.

Într-un singur sector din București, peste 2.800 de mașini lăsate neregulamentar au fost ridicate într-o jumătate de an. Primăria a încasat de pe urma proprietarilor peste 1,4 milioane de lei.

Un bărbat a strâns 200 de amenzi pentru neplata parcării

Un șofer din București este campion în topul amenzilor. Acesta a reușit să strângă 200 de amenzi pentru neplata parcării. Adică 40.000 de lei. Un altul a strâns 192 de sancțiuni.

În Capitală sunt acum aproape 30.000 de locuri de parcare cu plată, iar compania municipală Parking a obținut avizele pentru încă 30.000. Așa speră administrația să elibereze trotuarele de mașini, dar și să descurajeze circulația vehiculelor în zonele centrale, în detrimentul transportului public, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`