Un bebeluş născut prematur la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Un bebeluş născut prematur la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Un bebeluş născut prematur la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani a fost depistat pozitiv cu coronavirus. De asemenea, mama bebelușului a fost la rândul ei diagnosticată cu COVID-19.

O tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni, s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

„S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat Adăscăliţei.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat, intubat, la Maternitatea din Suceava, aflându-se pe Secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`