Un bebeluș care se înecase cu o bucată de măr a fost salvat de trei pompieri din Piatra Neamț

Un bebeluș care se înecase cu o bucată de măr a fost salvat de trei pompieri din Piatra Neamț
Foto: Pixabay

Un bebeluș care se înecase cu un măr a fost salvat de trei pompieri de la Detașamentul Piatra-Neamț, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, transmite Agerpres.

Pompierii au salvat un bebeluș care se înecase cu o bucată de măr

Întrucât familia locuiește în apropiere de unitate, tatăl victimei a venit direct la poarta detașamentului pentru a cere ajutor.

„Fără să stea prea mult pe gânduri, trei pompieri au urmat bărbatul până la apartamentul de la al doilea etaj dintr-un bloc de locuinţe de vis-a-vis. Acolo, o mamă îşi ţinea în braţe bebeluşul de un an şi jumătate care începuse să se învineţească din cauza unei bucăţi de măr cu care s-a înecat. Imediat, Ionuţ a luat copilul şi i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp, copilul a început să plângă, semn că îşi revine. Costel şi Marius au fost alături de Ionuţ şi l-au ajutat pentru ca bebeluşul să trăiască”, spune purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, locotenentul Irina Popa.

Pompierii au cerut apoi intervenția unui echipaj SMURD, care a preluat copilul și l-a dus la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Piatra-Neamț.

Cei trei pompieri-eroi sunt plutonierul adjutant șef Costel Ciocan, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu-Stache și plutonierul major Marius Claudiu Catană.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`