Un bebeluș a murit după ce a fost bătut și înfometat de concubinul mamei, în Brașov. Bărbatul a fost reținut

Un bebeluș a murit după ce a fost bătut și înfometat de concubinul mamei, în Brașov. Bărbatul a fost reținut
Foto: Pixabay

Un bebeluș de un an și 10 luni a murit după ce a fost bătut și înfometat de concubinul mamei lui, în Brașov. Procurorii Parchetului de lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, l-au reținut, luni, pe bărbat.

Copilul a murit, duminică spre luni noaptea, având urme de violență pe corp, potrivit Digi24.
„La data de 3 iulie 2023, în jurul orei 04.00, Secţia 3 Poliţie Braşov a fost sesizată cu privire la faptul că un copil, în vârstă de 1 an şi 10 luni, a decedat în condiţii care urmează a fi stabilite ulterior, în urma cercetărilor care sunt în curs de desfăşurare”, preciza IPJ Braşov.

Cauza decesului, ruptura unui vas cerebral

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, cauza decesului a fost ruptura unui vas cerebral, provocată de violențele asupra corpului său.
Anchetatorii spun că bebelușul se afla în grija concubinului mamei, în perioada iunie-iulie, când au locuit împreună în municipiul Brașov.
Mai mult, bărbatul ar fi neglijat hrănirea minorului și prezenta „ modificări scheletice şi organice ca urmare a unei alimentaţii deficitare”.

Bărbatul a fost reținut

Bărbatul a fost reținut, pe 3 iulie, pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de loviri și vătămări corporale și rele tratamente applicate minorului.
Mama bebelușului a sunat în noaptea de duminică spre luni, la 112, pentru că el nu mai putea respira. Înainte ca ambulanța să ajungă, ea a chemat un taxi și a mers spre Spitalul de Copii. Pe drum s-a întâlnit cu ambulanța, iar echipajul a preluat copilul și a constatat decesul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`