Un bărbat din Suceava a rămas fără mașina scoasă în vânzare, după ce a organizat o tombolă cu 300 de bilete pentru a o vinde mai scump

Un bărbat din Suceava a rămas fără mașina scoasă în vânzare, după ce a organizat o tombolă cu 300 de bilete pentru a o vinde mai scump
Foto: Pixabay

Un bărbat din Suceava a organizat o tombolă pe o reţea de socializare, în speranţa că va obţine mai mulţi bani pe o maşină pe care intenţiona să o vândă. Nu a ştiut însă că gestul său este ilegal şi că o să se aleagă cu amendă și dosar penal.

Bărbatul a vrut cu orice preț să obțină cât mai mulți bani pe o mașină veche din anul 1994 a ajuns în pagubă mare după ce a avut proasta inspirație să organizeze o tombolă pe Facebook. În acest scop, el a pus la bătaie 300 de bilete a câte 50 de lei fiecare, relatează Ziare.

Omul s-a ales cu un dosar penal

Bărbatul nu a știut că în momentul în care dorești să organizezi astfel de jocuri de noroc ai nevoie de autorizări, așa că s-a ales cu un dosar penal, fiind trimis pe mâna procurorilor și apoi în instanță, sub acuzația de desfășurarea fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc.

Acum individul are de plătit și o amendă penală, dar va trebui să se judece și cu Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, instituție care vrea despăgubiri consistente.

Judecătoria l-a găsit vinovat pe bărbatul din Suceava

Judecătoria Suceava l-a găsit vinovat și l-a condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 3600 de lei, i-a confiscat banii câștigați din vânzarea biletelor de tombolă și i-a confiscat și mașina pusă la bătaie la concurs.

Bărbatul a fost nemulțumit de decizia Instanței și a a făcut apel, astfel că până la finalizarea procesului fapta pentru care a fost trimis în judecată s-a prescris.

Curtea de Apel Suceava a decis astfel să înapoieze omului mașina, doar că bărbatul mai are de finalizat „războiul” cu Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Așadar, suceveanul va trebui acum să plătească o sumă de aproximativ 23.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`