Un bărbat din Satu Mare a fost lăsat să moară de către medici. Nu exista niciun specialist în spital care să îl opereze

Un bărbat din Satu Mare a fost lăsat să moară de către medici. Nu exista niciun specialist în spital care să îl opereze
Sursa foto: Freepik

Tragediile din spitalele României continuă. Un bărbat de 52 de ani a fost lăsat să moară sub privirile medicilor din Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare. El fusese victima unui accident rutier și nu a putut fi operat din cauză că nu există niciun specialist în chirurgie toracică.

Un banal accident cu mopedul a avut un sfârșit tragic

Bărbatul a făcut un accident cu mopedul în drum spre casă. Roțile mopedului a prins nisip și s-a răsturnat. Prima oară nici nu a vrut să meargă la spital pentru că a spus că nu este atât de gravă situația, dar convins de către familie, a mers la spital, însoțit de o fiică, informează observatornews.

Noaptea, fiicei i s-a transmis că tatălui ei i s-a efectuat un Computer Tomograf și că este în afara oricărui pericol, dar la scurt timp starea lui s-a agravat.

„Între 5 şi 6, am vorbit cu medicul care a fost de gardă, mi s-a spus că a avut un stop cardiac. Am întrebat dacă a decedat şi mi-a spus că nu, că şi-a revenit”, a spus Angelica Pop, soţia victimei.

Reprezentanții spun că au încercat să transfere victima la alte spitale

După două ore, familia a fost înștiințată că bărbatul a decedat. Acesta ar fi avut nevoie de chirurgie toracică, dar nu exista, la momentul respectiv, niciun medic specialist în spital, astfel nu a avut cine să îl opereze. Reprezentanții spitalului au spus că au încercat să îl transfere la alte trei spital, dar nu au reușit.

Bărbatul a decedat din cauza unei rupturi de trahee.
Familia victimei va da în judecată spitalul, pentru că au lăsat bărbatul să moară în spital.

Cu toate acestea, spitalul nu se află la prima anchetă de acest fel. În primăvara acestui an, un bebeluș a decedat la doar o zi după naștere, chiar sub privirile cadrelor medicale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`