Un bărbat din Iași, infectat cu virusul West Nile. Este internat în stare gravă

Un bărbat din Iași, infectat cu virusul West Nile. Este internat în stare gravă
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Iași a fost internat în Terapia Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva”, după ce a fost infectat cu virusul West Nile.

Prognosticul său este rezervat

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat presei că pacientul este internat în unitatea medicală de 19 zile, prognosticul său fiind rezervat, scrie Agerpres.

„Pacientul internat în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi diagnosticat cu meningo-encefalită cu virusul West Nile, necesită în continuare îngrijire în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă. Necesită în continuare suport ventilator, el fiind intubat şi ventilat mecanic. Din punct de vedere cardio-circulator funcţia sa s-a îmbunătăţit, cu toate că prezintă comorbiditate importantă.Totodată, are şi o afectare importantă la nivel cerebral. Există semne de o uşoară îmbunătăţire, dar prognosticul rămâne rezervat”, a declarat presei dr Florin Roşu.

Un preot a murit din cauza virusului West Nile

Totodată, dr Florin Roşu a menționat că un preot, în vârstă de 62 de ani, din Botoşani, care a fost internat şi el în aceeaşi unitate din cauza virusului West Nile, a murit în cursul zilei de joi, 12 septembrie.

„A fost îngrijit pe sector, nu a necesitat internare în Terapia Intensivă. A fost supravegheat şi îngrijit de o echipă interdisciplinară. Patologia cu virusul West Nile a fost tratată şi combătută. Din nefericire, pe un organism tarat, pacientul a dezvoltat şi o infecţie cu clostridium difficile. Pacientul fiind slăbit, a dezvoltat un sepsis care a dus la decesul acestuia”, a afirmat dr Florin Roşu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor