Un bărbat din Iași a primit decizie de recalculare a pensiei pentru soția moartă

Un bărbat din Iași a primit decizie de recalculare a pensiei pentru soția moartă
Sursa foto simbol: Pixabay

Un bărbat din Iași a primit de la poștaș decizia de recalculare a pensiei pentru soția sa. Numai că femeia a decedat pe 22 iulie anul acesta. Directoarea Casei Județene de Pensii Iași a explicat cum s-a ajuns în această situație.

Decizie de recalculare a pensiei pentru soția moartă

„Soția mea (n.r. – Ana Anton) a murit pe data de 22 iulie 2024. Ieri (n.r – joi, 22 august 2024) a venit poștașul la ușă și mi-a adus decizia de recalculare a pensiei. M-am blocat. I-am spus: ”ce decizie să-mi aduci dacă ea e decedată din iulie?”. Poștașul nu mi-a mai dat decizia și a dus-o înapoi. Scria negru pe alb că i s-a recalculat pensia. Poștașul a zis că, probabil, e o greșeală de la ei, de la calculator”, a povestit pensionarul Mihai din Iași, citat de BZI.

Explicațiile de la Casa Județeană de Pensii Iași

Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii Iași, a spus că s-a ajuns în această situație deoarece deciziile de recalculare a pensiilor au fost tipărite înainte de decesul femeii: „S-a ridicat ajutorul de deces pe 24 iulie 2024. Noi tipăriserăm deja decizii din 14 iulie 2024 și, pe flux, au ajuns la poștă. Nu se vor încasa banii în septembrie pentru că pensia este reținută de la plată”.

În rest, a precizat Andronache, în Iași sunt puține cazuri de decizii greșite: „Au venit la sediul instituției în jur de 165 de persoane. Din acestea, nouă au făcut sesizare scrisă, dar în două cazuri, cred că vom avea de corectat. Vom vedea, exact, când vom verifica dosarele în detaliu. În rest, recalcularea este făcută corect”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`