Un bărbat dă în judecată Tesla după ce mașina autonomă a accelerat brusc: „A fost nevoit să lovească mașina pentru a o opri”

Un bărbat dă în judecată Tesla după ce mașina autonomă a accelerat brusc: „A fost nevoit să lovească mașina pentru a o opri
Foto: Charlie Deets, Unsplash

Un bărbat din New York a intentat un proces companiei Tesla, afirmând că unul dintre vehiculele produse de aceasta a experimentat o accelerare bruscă și automată”. El susține că a fost nevoit să ciocnească mașina pentru a o opri și a evita să lovească oamenii din apropiere.

A pierdut controlul în timp ce conducea un vehicul în modul Autopilot

Akm Shamsuzzaman a intentat un proces în această săptămână la Curtea Supremă a statului New York, susținând că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în ziua de 29 ianuarie, când s-a prezentat la muncă la Revel Transit, unde era angajat ca șofer. Conform acțiunii legale, i s-a atribuit să conducă o mașină Tesla în acea zi, însă situația s-a deteriorat după ce a pornit vehiculul.

„Avea piciorul pe frână. A pus mașina în (modul de) mers, a luat piciorul de pe frână, iar apoi mașina a sărit înainte”, a declarat Daniel Shimko avocatul lui Shamsuzzaman.

Shimko a relatat că, în momentul în care Shamsuzzaman și-a ridicat piciorul de pe pedala de frână, el a pierdut controlul asupra vehiculului Tesla. Chiar și după ce și-a pus din nou piciorul pe frână, mașina nu s-a oprit, a menționat Shimko. Shamsuzzaman a încercat, de asemenea, să reintre în modul de parcare, dar aceasta nu a avut efect.

„Shamsuzzaman a fost nevoit să lovească mașina pentru a o opri”, a relatat Shimko. El a adăugat că Shamsuzzaman a reușit să lovească Tesla într-un alt loc de parcare disponibil, evitând să lovească pe altcineva.

Shimko a spus că Shamsuzzaman nu a fost rănit grav în incident. El solicită daune nedeterminate, scrie Businessinsider.

Ce răspuns a oferit compania Tesla

Tesla a răspuns târziu la solicitarea pentru comentarii. Compania a negat anterior că vehiculele sale au suferit o „accelerare neintenționată”. Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a efectuat o investigație privind rapoartele de accelerare a Tesla, analizând peste 200 de incidente de accident și a ajuns la concluzia că eroarea a fost cauzată de utilizatori. Concluzia NHTSA a fost că șoferii Tesla au confundat accelerația cu frâna.

Săptămâna trecută, Tesla a anunțat că va retrage din service peste 1 milion de vehicule vândute în China, din cauza unei probleme la sistemul de frânare regenerativă. Autoritățile de reglementare chineze au avertizat că această problemă ar putea duce la accelerări neintenționate. În februarie, Tesla a mai efectuat o rechemare în service, de această dată pentru peste 326.000 de mașini, din cauza unei probleme de software care putea afecta comportamentul vehiculelor în intersecții, făcându-le nesigure.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`