Un bărbat a murit înecat în Eforie Nord, după ce salvamarii l-au avertizat întreaga zi să nu intre în apă

Un bărbat a murit înecat în Eforie Nord, după ce salvamarii l-au avertizat întreaga zi să nu intre în apă
Foto simbol: Pixabay

Tragedie în stațiunea Eforie Nord. Un bărbat din Alba s-a înecat joi seară, în ciuda faptului că salvamarii l-au avertizat pe parcursul zilei să nu se aventureze în valurile puternice.

Turistul de 44 de ani, din Alba Iulia a fost scos inconștient la mal de salvamari, în condițiile în care pe plajă a fost arborat steagul roșu, care interzice scăldatul.

Bărbatul a ignorat avertizările și intrat în valuri după ce salvamarii și-au terminat programul. Soția sa a fost cea care a dat alarma.

Omul acesta toată ziua s-a distrat, la propriu, a făcut ce a vrut, a fost scos din apă o dată, la plecare unul dintre salvamari i-a spus când s-a terminat programul vezi, aveţi grijă, mai sunt 20 de minute, noi o să plecăm acasă, să nu mai intraţi că este pericol. Și salvamarul de pe jet l-a avertizat! Da, toată lumea, dar ştiţi cum e, când omul o cauta… am făcut tot ce am putut!”, a precizat Gelu Vătămănescu, șeful salvamarilor din Eforie, pentru Știrile ProTV. 

Unul din salvamarii care se pregătea să plece acasă l-a găsit pe bărbat pe fundul mării. Au fost executate manevrele de resuscitare și s-a intervenit cu un elicopter SMURD, însă turistul nu a mai putut fi salvat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România
19:57 - Patriarhul Daniel lansează un „apel la solidaritate cu persoanele grav afectate de inundații”: „Clericii și credincioșii sunt încurajați să contribuie activ la ajutorarea acestora”
19:33 - Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, împreună în zonele afectate de inundațiile din estul țării. Liderii PSD și PNL ar urma să rămână acolo peste noapte
19:14 - Rusia amenință că va transforma Kievul într-un „uriaș punct topit”. Dmitri Medvedev îi critică pe „pompoșii imbecili anglo-saxoni”
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)