Un bărbat a fost reținut, după ce ar fi păcălit un medic stomatolog să îi dea 85.000 de euro. Victima credea că acesta va face bani dintr-o nouă criptomonedă

Un bărbat a fost reținut, după ce ar fi păcălit un medic stomatolog să îi dea 85.000 de euro. Victima credea că acesta va face bani dintr-o nouă criptomonedă
Foto: Pixabay

Un bărbat a fost reținut de polițiștii Capitalei, după ce ar fi determinat o femeie, medic stomatolog, să îi dea 85.000 de euro, prezentându-i documente false, potrivit G4Media.ro.

Un bărbat care ar fi păcălit un medic stomatolog să îi dea 85.000 de euro a fost reținut

„La data de 14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 1 au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Capitală, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, în perioada 2020 – 2021, prin prezentarea unor pretexte nereale, un bărbat ar fi determinat o femeie să îi remită 85.000 de euro, menținând-o în eroare prin prezentarea de contracte sau facturi fictive”, spune Poliția Capitalei.

Din informațiile G4Media reiese că bărbatul ar fi păcălit-o pe femeie, spunându-i că urmează să facă bani dintr-o criptomonedă pe care o va lansa și din alte afaceri unde el poate intermedia.

Oamenii legii spun că la percheziții au fost ridicate mai multe documente și obiecte cu valoare probatorie, telefoane mobile și medii de stocare.

Cercetările sunt supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 și continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`