Un avion militar al US Navy survolează județele Constanța și Tulcea, după ce o dronă americană a fost lovită de ruși în Marea Neagră

Un avion militar al US Navy survolează județele Constanța și Tulcea, după ce o dronă americană a fost lovită de ruși în Marea Neagră
Sursa foto: Flightradar24.com

Un avion militar de tip Boeing P-8 Poseidon, care aparține de US Navy, survolează, marți seara, 14 martie, județele Constanța și Tulcea. Ruta acestuia este în special în zona Mării Negre, după ce o dronă americană a fost lovită de avioane de vânătoare rusești.

Avionul militar al US Navy survolează litoralul românesc

Aeronava militară a decolat marți, 14 martie, din Sicilia, Italia. Aceasta a ajuns în zona litoralului românesc al Mării Negre, survolând județele Constanța și Tulcea de câteva ore.

Avionul este american de patrulare și recunoaștere maritimă dezvoltat și produs de Boeing Defence, Space & Security și derivat din Boeing 737-800 civil. Aeronava americană a fost dezvoltată special pentru US Navy – Marina Statelor Unite.

Aceasta este dotată cu serviciu de supraveghere maritimă care poate opera drone precum cea lovită astăzi de un avion al Rusiei în Marea Neagră, potrivit antena3.ro.

Avionul US Navy survolează Constanța și Tulcea, fiind considerat cel mai urmărit avion de pe Flightradar24 cu peste 12.000 de persoane care îi urmăresc în același timp traiectoria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`