Un avion de spionaj al Forțelor Aeriene din Italia supraveghează România de câteva ore bune / Acesta poate urmări 100 de ținte în același timp

Un avion de spionaj al Forțelor Aeriene din Italia supraveghează România de câteva ore bune / Acesta poate urmări 100 de ținte în același timp
Sursa foto: Captură ecran Flightradar24.com

O aeronavă de spionaj din dotarea Forțelor Aeriene ale Italiei survolează de câteva ore în zona de sud-est a României. Avionul este dotat cu un radar fabricat în Israel și este capabil să urmărească 100 de ținte concomitent.

Avion de spionaj al Forțelor Aeriene din Italia supraveghează România

Avionul este de tipul Gulfstream G550 CAEW este din dotarea Forțelor Aeriene ale Italiei. Acesta se află de mai multe ore pe cerul României, supraveghind zona de sud-est a țării.

Este vorba despre o aeronavă NATO cu indicativul Pers071, produsă de americanii General Dynamics. Aceasta este donată cu un radar fabricat în Israel și este capabil să proceseze și să urmărească aproape o sută de ținte în același timp, pe o rază de 375 de kilometri.

Un avion de acest tip costă aproximativ 250 de milioane de dolari. Italia a cumpărat două exemplare în 2021 și în 2022, potrivit stirileprotv.ro.

Nu este prima dată când un avion de acest tip survolează pe cerul României.

În 2022, un astfel de avion a zburat din Italia spre România, executând o misiune de supraveghere aeriană în estul țării noastre.

Acea misiune a constat în monitorizarea situației din Republica Moldova și Transinstria.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`