Un asteroid gigant se îndreaptă către Terra, potrivit NASA. Când va avea loc evenimentul?

Un asteroid gigant se îndreaptă către Terra, potrivit NASA. Când va avea loc evenimentul?
Sursa foto: Pixabay

Pe 2 noiembrie 2023, NASA a anunțat că un asteroid gigantic se va apropia de orbita Pământului. Acest eveniment anual va implica un corp ceresc de dimensiuni duble față de cele ale Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume.

2 noiembrie, data la care un asteroid se îndreaptă către Terra

Asteroidul 363505 (2003 UC20) are un diametru de 1,2 mile (aproximativ 1,92 kilometri) și se deplasează cu o viteză de aproximativ 7,96 kilometri pe secundă. Experții i-au acordat raritatea de doi. A fost vizibil cu echipament specializat, similar cu observarea din ianuarie 2022.

Asteroidul 363505 (2003 UC20) a fost observat pentru prima dată pe 4 iunie 1901, iar experții au calculat traiectoria sa până în 2200. Șansele de impact periculos cu Pământul sunt mici, cu excepția unor devieri semnificative de la cursul său normal, care ar avea consecințe devastatoare, scrie Cancan.ro.

NASA l-a observat prima dată pe 4 iunie 1901

Potrivit NASA, în 2023, s-a estimat că un asteroid capabil să distrugă planeta apare în medie o dată la 600.000-700.000 de ani. Cu toate acestea, o nouă cercetare condusă de James Garvin de la NASA a sugerat că impacturile cu asteroizi cu o lungime de peste o jumătate de milă ar putea fi de trei ori mai frecvente decât estimările anterioare. Cu toate acestea, asteroidul 363505 (2003 UC20) nu este considerat a fi un astfel de pericol.

„Un obiect de o asemenea dimensiune nu doar că ar putea produce o distrugere masivă a locului în care cade, dar ar și arunca o masă uriașă din atmosfera planetei noastre în spațiu. După impact, pe Pământ, lucrurile ar deveni haotice, mai ales pentru că ar arunca multă energie din corpul ceresc”, a transmis NASA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale