Un ASTEROID vine spre Pământ: Anunţul făcut de NASA în urmă cu puţin timp! (FOTO)

Un ASTEROID vine spre Pământ: Anunţul făcut de NASA în urmă cu puţin timp! (FOTO)

NASA a dat publicităţii noi imagini ale unui asteroid care se apropie dePământ. Vestea bună este că impactul nu va avea loc în viitorul apropiat, ci peste mai bine de un secol, scrie Space.com.

Conform calculelor, Asteroidul Bennu, care are o lățime de 500 de metri,s-ar putea prăbuşi pe planeta noastră pe 27 septembrie2135! Cercetătorii precizează, însă, că probabilitatea unui asemenea impact este foarte mică, de 1 la 2700.

Dacă, totuşi, se va produce, urmările vor fi dezastruoase. Bennu a fost fotografiat de sonda spaţială Osiris, care, anul viitor, ar urma să coboare pe el pentru a colecta mostre de rocă. NASA are şi un proiect de lovire, cu nave robot, a asteroizilor periculoşi, ca să le schimbe orbita. Dar unii experţi se îndoiesc că asemenea acţiuni ar avea succes.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:32 - Viktor Orban, discurs dur în Italia, împotriva migranților, la adunarea Ligii lui Matteo Salvini: „Nu ne vom ceda ţara”
07:19 - Israelul este în alertă maximă pentru comemorarea din data de 7 octombrie, în timp ce escaladează conflictele din Gaza și Liban
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București