Un animal unic în Europa e ucis din greșeală în România. Oamenii îl confundă cu o specie dăunătoare

Un animal unic în Europa e ucis din greșeală în România. Oamenii îl confundă cu o specie dăunătoare
Sursa Foto: Pixabay

România este habitatul ideal pentru multe specii de animale sălbatice, iar asta datorită diversității ecosistemelor și pădurilor extinse.

Dihorul pătat are un rol important în ecosistem, dar supraviețuirea speciei este pusă în pericol de acțiunile omului.

Se pare că acest animal unic în Europa a fost ucis din greșeală în țara noastră.

Oamenii îl confundă cu o specie dăunătoare

România este singura țară din Europa în care viețuiește această specie, numărând doar circa 500 de indivizi, în Dobrogea.

În timpul zilei, dihorul pătat stă ascuns în vizuina sa și abia când se lasă întunericul iese de acolo. Este un foarte bun săpător de galerii, având ghearele puternice și ascuțite.

Animalul se hrănește, printre altele, cu cârtițe, șobolanii de apă sau orbeți, iar ghiarele îl ajută să fie foarte eficient în capturarea acestor vietăți, potrivit click.ro.

Acesta mai este cunoscut sub numele de Vormela peregusna. Animalul are botul ascuțit și o blană foarte deasă și lucioasă.

Dihorul pătat are un rol important în menținerea unui echilibru în ecosistem. El ține sub control populația de rozătoare, în cazul în care numărul acestora este mult prea mare și ar putea distruge inclusiv recoltele.

Din păcate, această specia este confundată adesea cu dihorul de casă, motiv pentru care este capturat și ucis de cei care cred că ar fi putea fi dăunător pentru animalele pe care le au în curte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`