Un aliment consumat zilnic de mulți români ne scurge energia din organism: „Are un efect de încetinire a activității mentale”

Un aliment consumat zilnic de mulți români ne scurge energia din organism: „Are un efect de încetinire a activității mentale”
Foto simbol: Pixabey

Un aliment consumat des în România contravine efectului cafelei, încetinind activitatea creierului și scăzând nivelul de energie.

Alimentul care ne scurge energia din organism

Profesorul doctor Vlad Ciurea a adus această informație în cadrul emisiunii iThink, de la Antena 3 CNN. A subliniat importanța de a evita, pe cât posibil, consumul acestui aliment.

„Pâinea, în cantități mici, poate fi benefică. Dar atunci când vine vorba de creier, aceasta are un efect de încetinire a activității mentale. Deoarece este bazată pe carbohidrați, iar amidonul, componenta principală a carbohidraților, contribuie la acest aspect. Îmi pare rău, dar acestea sunt realitățile”, a explicat reputatul neurochirurg, potrivit Click.ro.

Totodată, specialistul a dezvăluit că alimentul la care a renunțat de mulți ani este cartoful prăjit.

„De vreo 10 ani, nu am mai consumat cartofi prăjiți. Deși îmi place gustul, am renunțat. Cartoful, în general, îl evit. Știu că acest carbohidrat nu este benefic pentru activitatea cerebrală”, a adăugat medicul.

Care este cea mai bună carne pentru creier

Despre alegerea optimă a alimentelor pentru stimularea funcționării creierului, dr. Vlad Ciurea a evidențiat importanța consumului de carne provenită din pește, considerând-o cea mai potrivită opțiune.

„În creier, sursa principală de proteine provine din pește. Peștii marini oferă o proteină care se potrivește organismului, împreună cu omega, care include două tipuri de colesterol. Unul dintre aceste tipuri este benefic, iar celălalt este mai puțin benefic. Acestea se potrivesc cu structura cerebrală și funcția sinaptică. Recomand somonul, peștii marini și cei sălbatici”, a explicat medicul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`