Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Este simptomatic, se află în izolare și va fi internat

Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Este simptomatic, se află în izolare și va fi internat
Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțatcă, în urma anchetei epidemiologice derulate la nivel intern, o a treia persoană din același departament a fost depistată cu COVID-19 la testele RT-PCR. El este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase. De la debutul pandemiei de coronavirus, România a depistat63.762 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, la peste 1,4 milioane de teste prelucrate la nivel național.

Un al treilea angajat din Ministerul Sănătății a fost depistat cu COVID-19. Comunicatul emis de Ministerul Sănătății

În cadrul anchetei epidemiologice demarată în cadrul Ministerului Sănătății, încă o persoană din cadrul aceluiași departament a fost depistată cu COVID -19 în urma testelor RT-PCR efectuate, numărul celor depistați pozitiv ridicându-se la 3.

Angajatul MS depistat pozitiv este simptomatic, se află în izolare și va fi internat într-o unitate sanitară de boli infecțioase.În acest context, astăzi a fost realizată dezinfectarea spațiilor din zona unde se află departamentul în care își desfășoară activitatea persoanele depistate pozitiv.

Începând de mâine, în cadrul Ministerului Sănătății vor fi luate o serie de măsuri suplimentare. Astfel, se va interzice total accesul vizitatorilor. De asemenea, instituția va funcționa în condiții speciale, în care jumătate de personal va fi prezent fizic în instituție, iar cealaltă jumătate va efectua programul de lucru în regim de telemuncă.Toate spațiile MS vor fi supuse procesului de dezinfecție/nebulizare.Procesul de testare al angajaților continuă, conform normelor.

Alți doi angajați în Ministerul Sănătății fuseseră testați pozitiv pentru COVID-19

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunțau, marți, că un al doilea angajat al instituției a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. El era contact direct cu primul caz de îmbolnăvire.

„Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noulcoronavirusîn rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv.Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, precizau reprezentanții ministerului.

Seria de cazuri a început luni, când Ministerul Sănătății a anunțat căo angajată a fost depistată pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV-2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase.

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz”, explicau reprezentanții instituției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Mă simt președintele României, ceea ce am și fost de 4 ani, pentru că noi n-am avut președinte
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)