Un al doilea angajat de la Ministerul Sănătății, diagnosticat cu Covid-19

Un al doilea angajat de la Ministerul Sănătății, diagnosticat cu Covid-19

Încă un angajat al Ministerului Sănătăţii a fost confirmat ca fiind infectat cu COVID-19. Acesta estecontact direct cu primul caz descoperit în această instituție.

„Ministerul Sănătății confirmă identificarea celui de-al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul contacților direcți ai primului caz pozitiv.

Este vorba despre o persoană simptomatică, care se află în izolare și care va fi internată astăzi într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, anunță Ministerul într-un comunicat de presă.

Angajat al Ministerului Sănătății a fost depistat pozitiv la testul RT- PCR, pentru SARS-CoV-2

Luni seară, ministerul a anunţat că o angajată a fost depistată pozitiv la testul RT-PCR pentru SARS-CoV 2, aceasta fiind internată într-o unitate sanitară de boli infecţioase.Potrivit sursei citate, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi, care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe.

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificați 12 contacți direcți care au fost izolați la domiciliu și li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua și în perioada următoare, până la identificarea și altor potențiali contacți accidentali, ce vor fi testați, conform metodologiei de caz.

În cursul zilei de mâine se va realiza dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul MS, precum și contacții acestei persoane. Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală.

Precizăm că, angajataeste internată într-o unitate sanitară de boli infecțioase”, se arată în informarea Ministerului Sănătății.

CORONAVIRUS | 1.215 noi infectări și încă 35 decese. 485 de pacienți sunt la Terapie Intensivă

Bilanțul epidemiei de coronavirus a ajuns, marți, la 63.762 de îmbolnăviri și 2.764 decese. Asta după ce, în ultimele 24 de ore, 1.215 de persoane au fost depistate pozitiv, iar 35 de pacienți COVID-19 au murit. Alți 613 de oameni au fost reconfirmați, în urma retestării.

La Terapie Intensivă sunt în acest moment 485 de pacienți. 1.404.845 de teste au fost prelucrate de la începutul crizei, 19.491 dintre ele numai în utima zi. 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 depacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În Diaspora, 5.627 de conaționali au fost infectați cu SARS-CoV-2. Dintre ei, 123 au decedat.

Bilanțul victimelor a ajuns la 2.764, după decesul, în ultimele 24 de ore, a încă 21 de bărbați și 14 femei. Aceștia erau internați în spitalele dinAlba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:12 - Fotbaliștii care au câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 vor solicita să fie incluși pe lista foștilor sportivi care primesc o indemnizație lunară. Cât valorează aceasta
20:11 - Diana Șoșoacă: Decizia CCR în privința mea e o adevărată lovitură de stat / Urmează probabil să fiu aruncată și în închisoare și probabil se va reitera Experimentul Pitești. Din păcate, trăim în dictatură (VIDEO)
20:00 - Care este diferența de vârstă între Mihai și Elwira Petre? Cei doi formează un cuplu de peste 20 de ani
19:39 - Câte minute trebuie să mergem, de fapt, pe jos zilnic pentru a trăi mai mult. Studiul care demontează orice mit
19:38 - Virgil Guran (PNL): Această gâlceavă și această luptă între noi și PSD este pe bune. Este reală, nu e nicio regie (VIDEO)
19:28 - Germania consideră că desfășurarea trupelor nord-coreene în Ucraina reprezintă o „escaladare clară”. Cum a reacționat Coreea de Nord
19:26 - Ștefan Pălărie (USR): PSD joacă la mai multe capete, PNL e într-un unghi foarte, foarte prost / Există o strategie de a face orice pentru ca în finala prezidențială românilor să le fie luat dreptul la vot pur și simplu (VIDEO)
18:56 - Un jurnalist român a fost arestat în lipsă de un tribunal rus, pentru că ar fi trecut ilegal granița. Ce pedeapsă riscă acesta
18:55 - Unde se află muntele în două culori. Locul din România, care fascinează turiştii, dar și fotografii
18:54 - Matei (PSD): Sunt convins că vor fi partide care vor face alianță la nivel local cu AUR. Dacă ai o înțelegere pe proiecte, spre binele comunității, faci sau nu faci? (VIDEO)