Un adolescent de 15 ani, urmărit penal după ce a desenat două svastici lângă sinagoga din Sighișoara

Un adolescent de 15 ani, urmărit penal după ce a desenat două svastici lângă sinagoga din Sighișoara
Foto simbol: Pixabay

Un adolescent în vârstă de 15 ani este urmărit penal, după ce a desenat două svastici lângă sinagoga din Sighișoara.

Polițiștii din Sighișoara a deschis un dosar de urmărire penală pe numele unui tânăr în vârstă de 15 ani, pentru utilizarea de simboluri antisemite în public. Adolescentul este bănuit că a desenat două svastici în apropierea sinagogii din Sighișoara.

Cinci persoane, audiate în Ajunugl Crăciunului după incidentul din Sighișoara

În data de 24 decembrie 2021, la secție au fost conduse cinci persoane, iar un tânăr este cercetat pentru săvârșirea, infracțiunii de utilizare în public a simbolurilor antisemite.

La data de 24 decembrie a.c., la sediul Poliţiei au fost conduse cinci persoane, pentru clarificarea cu exactitate a situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Faţă de un tânăr, în vârstă de 15 ani, din Sighişoara, sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de utilizare în public a simbolurilor antisemite, conform Legii 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului”, au transmis polițiștii din Sighișoara, potrivit Agerpres.

Două svastici, desenate lângă sinagoga din Sighișoara

Cele două simboluri au fost descoperite în seara zilei de 22 decembrie, iar ulterior polițiștii au demarat o anchetă.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Sighişoara au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada Tache Ionescu din localitate, pe doi stâlpi ce aparţin Sinagogii evreieşti sunt desenate două simboluri svastica. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de investigaţii criminale. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările comiterii faptei”, au precizat polițiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său