Un adevărat paradis! Locul din România cu prețuri mai accesibile decât cele de pe litoral, ce atrage tot mai mulți turiști

Un adevărat paradis! Locul din România cu prețuri mai accesibile decât cele de pe litoral, ce atrage tot mai mulți turiști
Foto: Captură Youtube

Dacă preferi să nu cheltui prea mulți bani pe vacanții în destinații exotice sau pe un sejur de câteva zile pe litoralul românesc, există un loc care atrage în fiecare an turiști datorită prețurilor accesibile și farmecului său aparte.

Prețuri mult mai accesibile în comparație cu cele de pe litoral

Lacul Valea Roșie din județul Călărași a câștigat în popularitate în ultimii ani, atrăgând tot mai mulți turiști din diverse regiuni.

Locul care a captat atenția turiștilor este un paradis asemănător litoralului românesc, conform spuselor localnicilor. Vizitatorii care au avut ocazia să-l descopere sunt fermecați de frumusețea zonei și, în același timp, surprinși de prețurile mult mai accesibile în comparație cu cele de pe litoralul Mării Negre.

Această asemănare cu litoralul românesc se datorează proprietăților apei din zonă. Este vorba despre un lac cu apă sărată, extrem de popular printre cei care își doresc să se trateze de diverse afecțiuni. Persoanele care se confruntă cu anumite probleme de sănătate sunt atrași de acest loc datorită prețurilor mai reduse pentru tratamente.

Lacul Valea Roșie, un refugiu natural protejat cu potențial turistic

Lacul Valea Roșie, un minunat cadru natural, s-a format în mod spontan, iar zona în care se află este protejată în prezent. Autoritățile au luat decizia de a încadra Lacul Valea Roșie în categoria de arie protejată, datorită apelor sale sărate, bogate în numeroase proprietăți terapeutice, a nămolului său benefic și a varietății bogate de pești care îl populează, scrie Spynews.

Zona se întinde pe o suprafață de 14 hectare și este înconjurată de o pădure și un lac, reprezentând un refugiu pentru cei care doresc să se relaxeze departe de agitația marilor orașe.

În afară de a fi un loc preferat al pescarilor, aria este vizitată și de alți oameni dornici de recreere și liniște. Cu toate acestea, în ceea ce privește facilitățile pentru pescuit, zona nu este amenajată așa cum și-ar dori localnicii. Din acest motiv, comunitatea speră că autoritățile vor acorda o atenție sporită amenajării zonei, întrucât mulți susțin că acest loc are un potențial enorm și ar putea deveni o adevărată atracție turistică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`