UMPMV: România îşi modernizează radarele la Marea Neagră

UMPMV: România îşi modernizează radarele la Marea Neagră
Foto: mae.ro

Garda de Coastă cumpără echipamente şi sisteme pentru modernizarea sistemului SCOMAR, care supraveghează intrările navelor considerate suspecte şi alertează elementele de intervenţie de la Ministerele de Interne şi Ministerul Apărării. Valoarea investiției se ridică la 18 milioane euro, susține Uniunea Militarilor și Polițiștilor ”Mihai Viteazul”, care citează Economedia.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a scos la licitaţie în SICAP un contract de 84 de milioane lei pentru achiziţionarea de echipamente şi sisteme necesare pentru modernizarea sistemului ce monitorizează frontiera marină.

Sistemul SCOMAR supraveghează intrările navelor considerate suspecte şi redirecţionează informaţiile colectate către instituțiile de forță în vederea soluționării posibilei ameninţări. SCOMAR a fost dat în folosință în 2009 și include senzori şi echipamente de procesare a datelor de interes operativ.

Investiția va fi acoperită cu bani europeni din Instrumentul pentru Managementul Frontierelor şi Vize – cadrul financiar 2021-2027.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`