Ultimele pregătiri pe litoral, înainte de redeschiderea plajelor din 1 iunie. Reguli speciale pentru turiștii și hotelierii de la Marea Neagră / Guvernul va reveni asupra deciziei privind cearșafurile (VIDEO)

Ultimele pregătiri pe litoral, înainte de redeschiderea plajelor din 1 iunie. Reguli speciale pentru turiștii și hotelierii de la Marea Neagră / Guvernul va reveni asupra deciziei privind cearșafurile (VIDEO)
foto: Pixabay

Forfotă mare pe litoralul românesc, ca în vremurile bune. Vestea că restricțiile impuse pe fondul pandemiei de coronavirus vor fi relaxate de luni, 1 iunie, i-a activat pe cei care au afaceri la malul Mării Negre. Se fac ultimele pregătiri, iar plajele sunt curățate. Hotelierii sunt nerăbdători să primească turiști și îi asigură că au luat măsuri de siguranță suplimentare, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Industria hotelieră a pierdut aproximativ 240 de milioane de euro în ultimele trei luni, potrivit B1 TV.

Ultimele pregătiri pe litoral, înainte de redeschiderea plajelor din 1 iunie

Primii turiști sunt așteptați la malul Mării Negre de Ziua Copilului. Totuși, pandemia de coronavirus ne obligă la o relaxare precaută, spun autoritățile.

„Vreau să am 3 metri între șezlonguri. De ce? Tocmai pentru siguranța turistului. Deci, dacă anul trecut un șezlong ajungea, în weekend, la 25 de lei – vorbim de o plajă normală, nu de fițe – aș vrea prețul să rămână același”, spune unul dintre cei implicați în pregătirile de pe plajă.

Reguli speciale pentru turiștii și hotelierii de la Marea Neagră

Relaxarea din 1 iunie vine cu o listă lungă de reguli. Dacă limitele capacității plajei vor fi depășite, accesul va fi restricționat. Litoralul va fi monitorizat în mod constant, iar administratorii au pregătit culoare speciale de acces. Toate barurile de pe plajă vor fi deschise, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Chiar și în hoteluri s-au făcut investiții serioase – măsurile de protecție se iau încă de la intrare. Proprietarii trebuie să asigure substanțe dezinfectante pentru clienți pe plajă și la grupurile sanitare. Tot pentru oaspeți au fost scrise o serie de recomandări, care se referă la portul măștii, evitarea îmbrățișărilor și a strângerilor de mână, dar și a pupăturilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Guvernul va reveni asupra deciziei privind cearșafurile

Dacă vreți să stați la plajă pe șezlong, nu uitați să sunați pentru rezervare, amintește B1 TV. Deși inițial Guvernul Orban stipulase că turiștii vor putea sta doar pe șezlonguri, fără să mai fie permise cearșafurile ca în alți ani, premierul a anunțat că Executivul de la Palatul Victoria va reveni asupra deciziei.

„În Hotărârea de Guvern referitor la deschiderea plajelor, acolo am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu șezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire, pentru că asta nu înseamnă că interzicem pe o anumită suprafață dintr-o plajă amenajată ca oamenii care nu au resurse financiare să își achiziționeze șezlonguri cu 8-10 lei să poată să vină cu prosopul, cu cearșaful. O să facem corectura.Sensul textului din Anexa 3 a Hotărârii de Guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă și care n-au posibilitatea să-și ia șezlongul, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că e vorba de plaje care sunt la mare sau la lacuri, accesul se face cu șezlonguri care au o anumită distanțare.Vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone fiecare să vină cu cearșaf, prosop”, a anunțat, vineri, premierul Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”