Ultimele pregătiri înainte de debutul noului an școlar: Rechizitele sunt chiar și cu 30% mai scumpe faţă de anul trecut. Cât au ajuns să coste

Ultimele pregătiri înainte de debutul noului an școlar: Rechizitele sunt chiar și cu 30% mai scumpe faţă de anul trecut. Cât au ajuns să coste
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Copiii se întorc la școală de luni, iar părinții care nu le-au cumpărat rechizite din timp au luat la pas librăriile în căutarea de caiete, stilouri şi ghiozdane. Potrivit specialiştilor, rechizitele sunt cu 20%-30% mai scumpe faţă de anul trecut.

Rechizitele copiilor lasă părinții cu buzunarele goale

Elevii din clasele primare au nevoie, spre exemplu, de cel puțin 10-15 caiete, un ghiozdan, care poate costa între 50 și 400 de lei, și un penar care, echipat, trece de 100 de lei. Alte câteva sute de lei costă hainele. Pentru toate acestea, copiii din familii cu venituri reduse primesc tichete sociale de 500 de lei.

„Sunt preţuri foarte mari, care fac ca bagajul minim pentru un copil trimis la şcoală, să zicem la şcoala primară, să fie de peste 700-800 de lei în momentul de faţă”, a declarat economistul Adrian Negrescu, pentru Observator News.

La şcolile private, taxa de şcolarizare include rechizitele, dar prețul e unul pe măsură. „Sunt părinți care își permit să dea 500, 100, 1500 de euro pentru un copil pe lună pentru un program complet”, a mai afirmat Negrescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”