ULTIMA ORĂ! Toate pensiile se VOR RECALCULA. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

ULTIMA ORĂ! Toate pensiile se VOR RECALCULA. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Toți pensionarii trebuie să afle noile modificări!

Iata principalele schimbări care îi vizează pe pensionari în anii următori.

ÎNMORMÂNTAREA celei mai iubite cântărețe de MUZICĂ POPULARĂ din România: MILIOANE de români în lacrimi (IMAGINILE DURERII – GALERIE FOTO)

Legea pensiilor va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! MARIA GHIORGHIU A ANUNȚAT URGIA! VA LOVI CURÂND ROMÂNIA!

Legea pensiilor 2019 a făcut ca valoarea punctului de pensie să crească începând cu 1 septembrie 2019, de la 1.100, la 1.265 de lei. În următorii ani, vor avea loc şi alte modfiociări după ce legea a fost publicată în Monitorul Oficial.

LACRIMI PENTRU HORIA MOCULESCU! ANUNȚUL MORȚII S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MIEZ DE NOAPTE! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ… (FOTO)

Legea pensiilor 2019. Ce alte modificări vor intra în vigoare

Masteratul și doctoratul devin vechime în muncă

Studiile de masterat și doctorat se vor fi luate în calcul la vechimea necesară pensionării. De asemenea, vor fi considerate vechime în muncă stagiul militar, concediul pentru creșterea copilului, deportarea, prizonieratul, detenția politică sau pensia de invaliditate. Acestea sunt și în legislația actuală.

Toate pensiile se recalculează după noua lege a pensiilor
Toate pensiile stabilite înainte de intrarea în vigoare a noii legi vor fi recalculate. În urma recalculării însă, nu toate pensiile vor crește.

Vechime minimă la pensionare – 15 ani

Noua lege mai instituie faptul că pensia minimă se va plăti celor cu minimum 15 ani de cotizare la sistemul public de pensii.

Aceasta se calculează raportat la salariul minim brut pe țară de la acel moment. Minimul va fi de 45%, aferent stagiului minim de cotizare, la care se adaugă câte 1% pentru fiecare an lucrat în plus.

Condiții speciale pentru mamele cu minim 3 copii

Femeile care au realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani şi au născut 3 copii pe care i-au crescut până la vârsta de 16 ani, beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu 6 ani. Începând cu al 4-lea copil se adaugă câte 1 an în plus, pentru fiecare copil.

Legea pensiilor 2021 – creșteri etapizate

Legea pensiilor prevede creşteri etapizate ale punctului de pensie până în anul 2021, astfel:

2019 – 1.265 de lei, deja în vigoare

2020 – 1.775 de lei,

2021 – 1.875 de lei.

Din anul 2022, valoarea punctului de referinţă se va indexa anual cu rata inflaţiei şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`