Ultima „modă culinară”: ou fertilizat şi incubat. Se devorează din coajă, se vinde pe stradă
„Vă invit în această seară să serviţi la noi deliciul serii: ou de raţă fertilizat şi incubat. Se serveşte direct din coaja oului”. Ce aţi spune dacă v-aţi duce la restaurant, după o săptămână de muncă, şi chelnerul, poiliticos, zâmbitor, v-ar spune asta?
Balutul este un embrion de ou fertilizat in curs de dezvoltare, care este fiert sau fiert la abur si mancat din coajă.
Este vândut în mod obișnuit ca mâncare stradală. în China de Sud și țările din Asia de Sud-Est, în special în Filipine, Cambodgia și Vietnam. Termenul „balut” provine din limba filipineză.
Durata de incubație înainte ca oul să fie gătit este o chestiune de preferință locală, dar în general variază între 14 și 21 de zile.
Un balut este un ou de pasăre fertilizat (de obicei o rață), care este incubat pentru o perioadă de 14 până la 21 de zile, în funcție de cultura locală, și apoi copt în abur.
Mai multe detalii, pe newsweek.ro.