Ucraina a scufundat nava rusească de război „Ivanoveț” / Bloggerii militari ruși confirmă cele întâmplate

Ucraina a scufundat nava rusească de război „Ivanoveț” / Bloggerii militari ruși confirmă cele întâmplate
Sursa Foto: Hepta

Bloggerii militari au confirmat că Ucraina a scufundat nava de război „Ivanonveț”, după ce șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), Kirilo Budanov, a amenințat că atacurile asupra infrastructurile rusești vor fi multiplicate. Din punctul lui de vedere, rușii ar trebui „să vadă în sfârșit realitatea războiului”.

În pofida celor întâmplate, Rusia nu a comentat incidentul.

Nava rusească de război „Ivanoveț”, scufundată de Ucraina

„În timpul nopții, inamicul a scufundat nava lansatoare de rachete Ivanoveț”, a afirmat Anastasia Kașevarova, unul dintre bloggerii militari ruși, pe Telegram.

Scufundarea navei „Ivanoveț” a fost confirmată și de un alt blogger care a spus că a fost lovită de trei ori, iar echipajul „a luptat până la ultimul”.

„Ca urmare a mai multor lovituri directe asupra corpului navei, corveta a fost avariată, s-a înclinat spre pupa și s-a scufundat. Valoarea navei este de aproximativ 60-70 de milioane de dolari”, a transmis ministerul ucrainean al Apărării.

De obicei, „Ivanoveț” are la bord un echipaj de 40 de persoane, potrivit datelor publicate în presa străină.

Șeful armatei ucrainene, generalul Valeri Zlujnîi, pe care Volodimir Zelenski voia să îl demită, a mărturisit că Ucraina ar trebui să se baze mai mult pe partea tehnologică, dacă vrea să câștige războiul cu Rusia, potrivit antena3.ro.

„Trebuie să recunoaștem avantajul semnificativ de care se bucură Rusia în ceea ce privește mobilizarea resurselor umane, comparativ cu incapacitatea instituțiilor de stat din Ucraina de a îmbunătăți nivelul de personal al forțelor noastre armate fără a recurge la măsuri nepopulare”, a transmis generalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`