”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat. Își ucidea victimele cu pietre

”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat. Își ucidea victimele cu pietre
Sursa foto: Captura video

Cel mai mare criminal în serie din România ar putea fi eliberat condiționat în luna septembrie a acestui an sau chiar mai repede, scrie gandul.ro.

Grigore Bota, supranumit ”Ucigașul de boschetari”, i-a șocat pe anchetatori prin brutalitatea metodei folosite pentru a-și ucide victimele. Acesta se transforma într-un ucigaș cu sânge rece atunci când vreun boschetar îi refuza avansurile sexuale.

Grigore Bota a fost arestat și încarcerat în 22 august 2000. Avea 41 de ani când a fost condamnat, în luna februarie a anului 2002, prin sentinţa penală nr. 47/2002 a Tribunalului Maramureş, la 99 de ani de închisoare pentru trei crime.

Acesta a fost acuzat că ar fi ucis cu sânge rece cel puțin 11 persoane, cadavrele acestora fiind descoperite pe ambele maluri ale râului Săsar.

Grigore Bota a formulat șase cereri de eliberare condiționată, dar instanțele de judecată i le-au respins pe toate. Ultima dintre aceste cereri a fost analizată de Judecătoria Baia Mare în 20 aprilie 2023, când instana i-a respins din nou solicitarea, dar a stabilit că ”Ucigașul de boschetari” poate cere, din nou, să fie eliberat condiționat după data de 27 septembrie a acestui an.

Victimele „Ucigașului de boschetari”

În perioada aprilie – august 2000, pe ambele maluri ale râului Săsar şi în apropierea Gării din Baia Mare au fost descoperite unsprezece cadavre, toate aflate în diferite stadii de descompunere. Inițial, cadavrele nu au putut fi identificate, însă identitatea a nouă dintre ele a fost ulterior cunoscută, prin mijloace dactiloscopice.

Nouă dintre cadavre au fost găsite pe malul râului Săsar, iar alte două cadavre, în zona gării CFR din Baia Mare, în locurile frecventate de boschetari, după cum urmează:

22 aprilie 2000, malul drept al râului  Săsar – B. Marius Lucian;

15 mai 2000, în râul Săsar – Bălăjan Gavrilă;

15 iunie 2000, în zona gării CFR Baia Mare – Z. Teofil;

10 iulie 2000, în zona gării CFR Baia Mare – G. Ioan;

1 august 2000, în râul Săsar – A. Viorel;

4 august 2000, pe malul drept al râului Săsar – J. Alexandru;

12 august 2000, pe malul râului Săsar – B. Vasile;

16 august 2000, pe malul drept al râului Săsar – V.  Zoltan;

18 august 2000, pe malul stîng al râului Săsar – C.I.N. (schelet);

18 august 2000, pe malul drept al râului Săsar – C.I.N (schelet);

19 august 2000, pe malul drept al râului Săsar – B.  Ioan.

Anchetatorii au fost pe urmele unui criminal în serie. S-a ajuns la Grigore Bota, cel care a recunoscut trei dintre crime. Ulterior, când a fost testat la poligraf, el a mărturisit că a ucis mai mulţi oameni.

După identificarea lui Grigore Bota, anchetatorii au stabilit și că ”Ucigașul de boschetari” a fost agresat sexual încă din perioada în care era minor și nu a avut niciodată o viaţă sexuală normală. În armată, Grigore Bota era cunoscut ca homosexual și amator de sex oral.

”Când s-a căsătorit (la 26 de ani), a făcut-o de formă, fără a avea o viaţă sexuală normală. Şi după ce s-a căsătorit, a frecventat baia comunală, unde-şi găsea parteneri. În anul 1989, a fost prins în flagrant în timp ce acostase un bărbat cu care a întreţinut o relaţie sexuală pe cale orală, fiind condamnat contravenţional.

Pe măsură ce a înaintat în vârstă, şi-a găsit tot mai greu parteneri de sex. A început să frecventeze locurile virane, unde-şi găsea parteneri printre boschetari, care, de cele mai multe ori, acceptau o partidă de sex oral pentru o sticlă de băutură. Când «propozabilii» ripostau fizic sau verbal, Bota Grigore îi anihila prin lovire directă, cu pietre găsite în câmpul infracţional”, au mai stabilit anchetatorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`