Uber Eats, platforma de livrare a mâncării la domiciliu, se retrage din România la începutul lunii iunie. Ce alternative rămân disponibile

Uber Eats, platforma de livrare a mâncării la domiciliu, se retrage din România la începutul lunii iunie. Ce alternative rămân disponibile

Serviciul de livrare a mâncării, Uber Eats nu va mai fi disponibil în România, din luna iunie.

Reprezentanții serviciului au declarat că ultima zi de activitate va fi 3 iunie. Motivul principal al retragerii de pe piață este reprezentat de pierderile financiare suferite în primul trimestru al acestui an.

Aceiași decizie a fost luată și în țări precum Cehia, Egipt, Honduras, Arabia Saudită, Uruguay şi Ucraina.

În schimb, serviciul de ride-sharing Uber nu este afectat de decizie și va continua să funcționeze în țara noastră și în celălate țări din care dispare serviciul de livrarea a mâncării.

Serviciul de cateringa fost lansat în Româniala mijlocul anului2018, în colaborarecu 100 unități alimentare din Capitală. La sfârșitul anului trecut, compania avea contracte cu mai bine de 700 de restaurante.

Pandemia coronavirus a perturbat activitatea de furnizare a alimentelor la domiciliu, majoritatea clienții fiind blocați în locuințe, cu posibilitatea să gătească mai mult, în timp ce multe restaurante s-au închis temporar.

La începutul acestui an, Uber s-a retras de pe piața din India, în favoarea competitorul local, Zomato.

Un nou serviciu de livrare a mâncării va intra pe piața din România

Bolt Food,platformăde livrări de mâncare, o extensie companiei de ride-sharing Bolt,va fi disponibilă în curând în România. Negocierilecu restauranteleau început deja și primele restaurante au bătut palma.

Cele mai populare platforme de acest tip rămânGlovo, Foodpanda şi Takeaway.

În România, au crescut comenzile de alimente de la începutul anului

Livrarea de alimente la domiciliu a crescut în țara noastră de la începutul pandemiei. Marile lanțuri de supermarketuri au înregistrat creșteri masive la comenzile online dela începutul perioadei de izolare din cauza restricțiilor de circulație. Principalii livratori de alimente sunt Glovo și Bringo.

În România, ridicarea parțială a unora dintre limitările instituite prin adoptarea stării de urgență va începe de la 15 mai iar reprezentanții companiilor din turism vor discuta cu autoritățile cu privire la modalitatea în care clienții ar putea fi primiți la terase și restaurante respectând totodată regulile de distanțare socială.

Când se vor deschide restaurantele în România?

Într-o primă etapă, între 15 mai și 1 iunie, s-ar putea deschide terasele, adică spațiile de alimentație publică deschise, cu o distanță de minimum doi metri între mese, cu maximum opt consumatori la aceeași masă și un număr maxim de 200 de persoane în acel spațiu deschis.

Etapa a doua ar însemna ca de la 1 iunie săse deschidă și restaurantele, a cafenelele și barurile, cupăstrareadistanțeide doi metri între mese, și grad maxim de ocupare de50%.

Bilanțul românilor infectați cu SARS-CoV-2

Potrivit unui raport publicat luni de Grupul de Comunicare Strategică, peste 13.512 de oameni au fost infectați cu noul Covid-19, dintre care 818s-au stins din viață.

Până în momentul de față, 243 de pacienți sunt internați la ATI.

Grupul de Comunicare Strategicăa mai transmis luni că, până acum 2.384 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 78 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`