TVA redusă la 9% pentru unele produse de igienă personală, potrivit unei propuneri legislative

TVA redusă la 9% pentru unele produse de igienă personală, potrivit unei propuneri legislative
Sursa foto: Pixabay.com

Unele produse de igienă personală, precum şerveţele, scutece pentru copii şi adulţi şi tampoane ar putea să se devină mai ieftine după ce propunerea legislativă de reducere a TVA-ului la aceste produse ded la 19% la 9% a fost adoptată luni de Senat.

Au fost înregistrate 72 de voturi „pentru” şi 36 abţineri (PSD), potrivit Agerpres.

„Considerăm că includerea produselor de igienă personală de bază în categoria de produse pentru care se aplică TVA 9% reprezintă o necesitate pentru a încuraja accesul oamenilor la o sănătate mai bună printr-o atenţie mai sporită la propria igienă şi curăţenie, prin asigurarea unor preţuri mai mici. Prin aplicarea unei cote de 9%, similar produselor alimentare de bază, ne dorim ca preţul acestora să scadă şi să devină mai accesibile pentru populaţie şi vom lua toate măsurile necesare pentru că această scădere să se reflecte în preţul de vânzare de la raft al produselor menţionate”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative, care a fost iniţiată de un grup de parlamentari de la USR şi UDMR.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a subliniat că votul de abţinere al PSD este justificat de faptul că o reducere de TVA la un produs care nu este supus evaziunii fiscale este eficientă pentru o perioadă scurtă de timp, după care comercianţii sunt cei care beneficiază de această măsură şi nu cumpărătorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Nicolae Ciucă: Marcel Ciolacu nu va împărți puterea / Toată lumea a văzut de unde vine uraganul. Nu avem altceva de făcut decât să ne concentrăm să apărăm democrația și libertatea în România
21:01 - Un medic s-a deghizat și a încercat să-l ucidă pe partenerul mamei sale, administrându-i un vaccin fals anti-Covid. Care au fost urmările gestului extrem
20:57 - Ce salarii primesc doi șefi de promoție. Domeniul pe care l-au ales
20:51 - Ce răspuns a dat Nicolae Ciucă la întrebarea dacă i-ar răspunde la telefon lui Marcel Ciolacu, în cazul în care l-ar suna: „Există staff tehnic desemnat să rezolve problemele de guvernare” (VIDEO)
20:46 - Cum explică Nicolae Ciucă declarația că nu va face niciodată politică: „Nu trecusem prin momentul Dragnea, când m-a suspendat din funcția de șef al Statului Major al Apărării”
20:40 - Nicolae Ciucă: Eu sunt singurul candidat de care le este teamă celor de la PSD / Nu voi mai fi niciodată prim-ministru într-un Guvern al PSD
20:32 - Nicolae Ciucă, despre ce presupune pauza operativă dintre PNL și PSD: În momentul de față, s-a concretizat în a întrerupe orice dialog politic cu PSD. Rămânem la guvernare pentru că așa ne-am angajat (VIDEO)
20:28 - Debitul Dunării la intrarea în țară va crește în următoarele cinci zile. Va atinge un nivel periculos
20:22 - Nicolae Ciucă, întrebat dacă în spatele deciziei CCR care o vizează pe Șoșoacă se află PSD: „Este lesne, la îndemână să putem să interpretăm și așa”
20:05 - Transapuseana a scumpit terenurile. La ce prețuri sunt